tromaktiko: Barbra Streisand: Πίστεψε στον εαυτό σου, Καθένας είναι μοναδικός

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Barbra Streisand: Πίστεψε στον εαυτό σου, Καθένας είναι μοναδικός



Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή
Το φαινόμενο Barbra Streisand με το πολυεπίπεδο ταλέντο που...
δεν έχει χάσει την ικανότητα να μας εκπλήσσει..Στις 19/4/1973 ηχογραφεί το άλμπουμ `Between Yesterday & Tomorrow`.

"Πρέπει να ανακαλύψεις τον εαυτό σου, αυτό που κάνεις και να τον εμπιστευτείς." είναι τα λόγια της Barbra Streisand... Μια ερμηνεύτρια- αηδόνι...Ηθοποιός, τραγουδίστρια, παραγωγός, σκηνοθέτις, σεναριογράφος...  Ένα πολυεπίπεδο ταλέντο που όσα χρόνια και αν περάσουν, δεν χάνει την ικανότητα να μας εκπλήσσει.

Γεννημένη στις 24 Απριλίου του 1942, κόρη των Εμάνουελ και Νταιάνα Στρέιζαντ. Ο ξαφνικός θάνατος του πατέρα της όταν εκείνη ήταν μόλις ενός έτους, στιγμάτισε ολόκληρη τη ζωή της. Τα πρώτα της χρόνια τα πέρασε φτωχικά στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού. Η μητέρα της ήταν ιδιαίτερα ανήμπορη να ξεπεράσει το χαμό του συζύγου της.

"Συναισθηματικά, η μητέρα μου με άφησε τον ίδιο ακριβώς χρόνο με τον πατέρα μου." λέει η ίδια χαρακτηριστικά.

Τα παιδικά της χρόνια τα πέρασε μπροστά στην τηλεόραση προσπαθώντας να μιμηθεί τους κωμικούς ηθοποιούς. Και το έκανε με επιτυχία, θα πουν κάποιοι που την είχαν δει.

Στο Εrasmus Center παρακολούθησε μαθήματα την περίοδο που ήταν ακόμα στην εφηβεία της. Αυτά έδειξαν με σαφήνεια ότι εκείνη ήταν μεγάλο ταλέντο. Παρόλα αυτά δεν την βοήθησαν να αντιμετωπίσει την εσωστρέφειά της.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που την περίοδο της μεγάλης της φήμης, την κατηγόρησαν ως φιλοχρήματη και ματαιόδοξη. Πριν μιλήσουν όμως για το πρόσωπό της, θα ήταν καλύτερο να σκεφτούν πρώτα αυτές τις παραμέτρους που ήταν καθοριστικές για μια νέα γυναίκα η οποία στο όνομα της τέχνης, κατάφερε να εξαλείψει το μίζερο παρελθόν της.

Στην ταινία "Ένα αστείο κορίτσι", το 1968, της δίνεται η ευκαιρία να ανέβει στην κορυφή. Αυτό, της χάρισε το πρώτο από τα δύο Όσκαρ που έχει κερδίσει στην κατηγορία του Α` γυναικείου ρόλου.

Aκολούθησε μια σειρά από επιτυχημένες ταινίες όπως: Άλο, Ντόλι! (Hello Dolly), Μια Τρελή Τρελή Καταδίωξη (What`s up Doc?), Τα καλύτερά μας χρόνια (The Way We Were) (για το οποίο έλαβε την δεύτερή της υποψηφιότητα για Όσκαρ Α` Γυναικείου Ρόλου) και Ένα Αστέρι Γεννιέται (A Star Is Born). Το 1982 σκηνοθέτησε και έκανε την παραγωγή της ταινίας Yentl. Το 1991 το δεύτερο σκηνοθετικό εγχείρημα, ήταν Ο Πρίγκηπας της Παλίρροιας (The Prince of Tides) που της χάρισε μια υποψηφιότητα για την παραγωγή της ταινίας.Το 1996 σκηνοθέτησε τη ρομαντική κωμωδία Ο καθρέφτης Έχει δυο πρόσωπα (The Mirror Has Two Faces) στην οποία πρωταγωνιστούσε.

`Εχει κερδίσει βραβείο Tony , το 1965, για την τηλεοπτική παραγωγή "My name is Barbra", ακόμα ένα Όσκαρ για τo τραγούδι Evergreen από την ταινία "`Ενα αστέρι γεννιέται", έχει κερδίσει 5 βραβεία Emmy,  έχει προταθεί 36 φορές για το μουσικο βραβείο Grammy, το οποίο έχει κερδίσει 8 φορές κι έχει κερδίσει ένα ειδικό βραβείο Tony, βραβείο του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου .

Θεωρείται μία  από τις πιο επιτυχημένες καλλιτέχνες στη μοντέρνα ιστορία της καλλιτεχνικής βιομηχανίας. Οι πωλήσεις της φτάνουν  από 71,5 εκατομμύρια δίσκους στις Ηνωμένες Πολιτείες και 140 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Η μεγαλύτερη σε πωλήσεις γυναίκα καλλιτέχνης στη λίστα των Μεγαλύτερων σε Πωλήσεις Καλλιτεχνών της RIAA, η μόνη γυναίκα που βρίσκεται μέσα στο top 10 και η μόνη καλλιτέχνης εκτός της σκηνής του ροκ. Μαζί με τη Cher, το Frank Sinatra, και τη Shirley Jones, μοιράζεται τη διάκριση να έχει βραβευτεί με Όσκαρ υποκριτικής και να έχει φτάσει στην κορυφή του U.S. Billboard Hot 100 chart.

Μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ξεκίνησε, ωστόσο, σε κάθε νέο της εγχείρημα συναντά μεγάλη επιτυχία, τόσο στη δισκογραφία όο και στο σέλιλόιντ. Γιατί η Barbra Streisand είναι ένα πολυεπίπεδο ταλέντο, που δεν έχει χάσει την ικανότητα να μας εκπλήσσει.
Πηγή

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!