tromaktiko: Το ελικόπτερο AW159 Wildcat παρουσίασε στην Μαλαισία η Leonardo

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Το ελικόπτερο AW159 Wildcat παρουσίασε στην Μαλαισία η Leonardo



Το ελικόπτερο AW159 Wildcat του Βρετανικού Σμήνους 847 της...
Ναυτικής Αεροπορίας του Βασιλικού Ναυτικού παρουσίασε η εταιρεία Leonardo στις Ένοπλες Δυνάμεις της Μαλαισίας στο πλαίσιο της επίσκεψης του γαλλικού αποβατικού/ελικοπτεροφόρου FS Dixmude στην Μαλαισία.

Το γαλλικό πλοίο μεταφέρει δύο ελικόπτερα AW159 Wildcat στο πλαίσιο μιας πεντάμηνης ανάπτυξης του πλοίου στην Μ. Ανατολή, Ασία  και Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό.


Το ελικόπτερο AW159 Wildcat αποτελεί την πλέον εξελιγμένη έκδοση του Westland Super Lynx εξοπλισμένο με νέους κινητήρες LHTEC CTS800-4N, αναβαθμισμένο glass cockpit, νέα αεροβοηθήματα, ραντάρ Seaspray 7000E (AESA) της εταιρείας Leonardo, ποντιζόμενο σόναρ, σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου και νέο σταθεροποιημένο ηλεκτρο-οπτικό σύστημα.

Οι Βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν 62 ελικόπτερα AW159 Wildcats τόσο στην ναυτική του έκδοση όσο και για την μεταφορά προσωπικού και την πραγματοποίηση αναγνωριστικών αποστολών.

Μέχρι σήμερα η Ν. Κορέα έχει αγοράσει οκτώ AW159 με αποστολή την πραγματοποίηση ανθυποβρυχιακών επιχειρήσεων και την εξουδετέρωση σκαφών επιφανείας, ενώ οι Φιλιππίνες πρόκειται το 2019 να παραλάβει δύο ελικόπτερα AW159 Wildcats.

Από την πλευρά της η Μαλαισία διαθέτει ήδη έξι Super Lynx 300 γεγονός που διευκολύνει την εμπορική προώθηση του AW159 Wildcat στην ασιατική χώρα.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!