tromaktiko: Η 3λεπτη άσκηση που ισούται με μισή ώρα στο γυμναστήριο!

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Η 3λεπτη άσκηση που ισούται με μισή ώρα στο γυμναστήριο!



Δεν πρόκειται για κάποιο αστείο! Για σένα που δεν έχεις χρόνο ή... για σένα που βαριέσαι τη γυμναστική και γενικά τον χώρο του γυμναστηρίου, βρήκαμε την 3λεπτη άσκηση που ισούται με μισή ώρα στο γυμναστήριο!

Υπάρχει η 3λεπτη άσκηση που ισούται με μισή ώρα στο γυμναστήριο; Υπάρχει και θα σου την αποκαλύψουμε για να μην ταλαιπωρείσαι! Ξέχνα, λοιπόν, το τρέξιμο στον διάδρομο για μισή ώρα και στο ποδήλατο για άλλο τόσο.

Μια έντονη άσκηση τριών λεπτών αρκεί για να είσαι fit και υγιής, σύμφωνα με μια φυσιοθεραπεύτρια από τη Μελβούρνη. Συγκεκριμένα, η Kusal Goonewardena ανέφερε στο Daily Telegraph Australia ότι η έντονη άσκηση για τόσο μικρό διάστημα θα σου δώσει τη δυνατότητα να αποκομίσεις τα ίδια οφέλη εάν έκανες γυμναστική 30 λεπτά καθημερινά, όσα δηλαδή συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.



Η επαγγελματίας φυσιοθεραπεύτρια, που εργάζεται στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, προτείνει να κάνεις το 85% των μέγιστων επιπέδων άσκησης σε περιορισμένο χρόνο, είτε κάνοντας σκοινάκι, είτε κάνοντας σπριντ, είτε πηδηματάκια.

Η θεωρία είναι ότι οι άνθρωποι που θα ακολουθήσουν για αρχή αυτήν την 3λεπτη άσκηση καθημερινά, τελικά θα νιώσουν υποχρεωμένοι να συμμετάσχουν σε πιο μεγαλύτερες ασκήσεις και μικρότερης έντασης, καθώς τα επίπεδα αντοχής τους αυξάνονται.

Ναι, υπάρχει η 3λεπτη άσκηση που ισούται με μισή ώρα γυμναστικής. Αν δεν έχεις χρόνο, πάρε το σκοινάκι στο χέρι σου και κάνε για 3 λεπτά. Ή κάνε πηδηματάκια για 3 λεπτά, μπορείς να το δεις σαν παιχνίδι!

Αυτό το είδος γυμναστικής, σύντομο και έντονο, είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις celebrities αν και κανονικά εκτελείται για λίγο περισσότερο. Βέβαια, εσύ μπορείς να ξεκινήσεις με τα 3 λεπτά και στη συνέχεια όσο αυξάνονται οι αντοχές και η διάθεσή σου, τόσο θα αυξάνεται και η απόδοσή σου.



Η τυπική ρουτίνα για τέτοιες ασκήσεις υψηλής έντασης είναι να κάνεις την άσκηση για 20-40 δευτερόλεπτα, να κάνεις μια μικρή παύση και να επαναλάβεις για 10 ή περισσότερες φορές. Έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην απώλεια βάρους, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και διατηρεί το σώμα σου.

Παράλληλα, οι άνθρωποι τις θεωρούν πιο διασκεδαστικές αυτές τις ασκήσεις. Μήπως ήρθε η ώρα να σηκωθείς από την καρέκλα;
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!