tromaktiko: Αποτροπή εγκλήματος - Πως μπορούμε να αποφύγουμε να βρεθούμε σε ένα τέτοιο γεγονός;

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Αποτροπή εγκλήματος - Πως μπορούμε να αποφύγουμε να βρεθούμε σε ένα τέτοιο γεγονός;



Το έγκλημα είναι οποιαδήποτε ενέργεια ή αδίκημα αψηφά ένα κράτος ή χώρα και τιμωρείται από το νόμο. Το έγκλημα έχει πολλούς ορισμούς...
Στην πραγματικότητα, το πιο συνηθισμένο αποτέλεσμα σχετικά με όλους τους ορισμούς του εγκλήματος, είναι ότι το έγκλημα τιμωρείται.

Σύμφωνα με τον καθηγητή εγκληματολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου κ. Αντώνη Μαγγανά, ο οποίος υποστήριξε πριν χρόνια σε συνέντευξή του σε γνωστή εφημερίδα, ότι «Το έγκλημα πρέπει να αντιμετωπίζεται συνολικά και όχι σαν μεμονωμένη ενέργεια. Είτε το θέλουμε είτε όχι πρέπει να ασχοληθούμε με τις αιτίες που το προκαλούν. Μόνο έτσι θα έχουμε πιθανότητες να μειώσουμε την εγκληματικότητα».

Η πρόληψη του εγκλήματος περιλαμβάνει την μείωση και την αποτροπή του εγκλήματος και των εγκληματιών από την διάπραξη εγκλημάτων. Η μείωση του εγκλήματος είναι αρκετά συναφής με την πρόληψη του. Για να συμβεί η μείωση της εγκληματικότητας πρέπει πρώτα να την αποτρέψουμε. Οι στρατηγικές πρόληψής του εφαρμόζονται από τις Αρχές και από τις Ιδιωτικές Εταιρίες Παροχής Υπηρεσιών Ασφάλειας (ΙΕΠΥΑ), προκειμένου να διατηρηθεί η τάξη και να εφαρμοστεί ο νόμος. Οι στρατηγικές πρόληψης του εγκλήματος όχι μόνο αποτρέπουν την εγκληματικότητα αλλά και μειώνουν τον κίνδυνο αύξησης της θυματοποίησης στην κοινωνία.

Η κύρια δραστηριότητα για την καταπολέμηση του εγκλήματος είναι η πρόληψη. Η πρόληψη του εγκλήματος είναι ένα πολυεπίπεδο σύστημα κυβερνητικών, δημόσιων αλλά και ιδιωτικών (ΙΕΠΥΑ) δράσεων με στόχο την εξάλειψη, αποδυνάμωση ή εξουδετέρωση των αιτιών και των συνθηκών του εγκλήματος. Η ανάπτυξη μέτρων για την πρόληψη πάσης φύσεως εγκλήματος είναι το τελικό αποτέλεσμα και δείκτης της αποτελεσματικότητας όλων των εγκληματολογικών ερευνών.

Η εξέλιξη της ιδιωτικής ασφάλειας κατά τη διάρκεια των αιώνων αποκαλύπτει μια ουσιαστική σχέση με την πρόληψη του εγκλήματος. Από την αρχή των χρόνων, στα μέσα του Μεσαίωνα μέχρι τη σύγχρονη εποχή, η ιδιωτική ασφάλεια διατήρησε το ρόλο της και την προσήλωσή της στην προστασία της ζωής και της ιδιοκτησίας.

Οι Ιδιωτικές Εταιρείες Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας αποτρέπουν το έγκλημα, απλώς κάνοντας τη δουλειά τους: Παρακολουθώντας συναγερμούς και κάμερες τηλεόρασης κλειστού κυκλώματος, ελέγχοντας την πρόσβαση των εργαζομένων, των επισκεπτών ή ακόμα και εξωτερικών εργολάβων σε ιδιωτικό χώρο, διεξάγοντας ελέγχους σε μια συγκεκριμένη περιοχή (ιδιωτική) κα.

Επιλέγοντας μία ΙΕΠΥΑ και ιδιαίτερα την Kolossos Security, επιτυγχάνεται την ποιότητα της υπηρεσίας σε συνδυασμό με την ταχύτητα και την άμεση ανταπόκριση. Βασικό χαρακτηριστικό της εταιρείας μας είναι η χρήση των βέλτιστων πρακτικών βασισμένων σε αποδεικτικά στοιχεία. Η ανάπτυξη των βέλτιστων πρακτικών και πολιτικής αυτών των πρακτικών προέρχεται μετά από χρόνια εμπειρίας στο χώρο της Φύλαξης και της παροχής υπηρεσιών ασφαλείας.

Η Kolossos Security έχει την δυνατότητα όχι μόνο να σταματά το έγκλημα στις περιοχές που ελέγχει άλλα και να το αποτρέπει, γεγονός πολύ πιο σημαντικό διότι με αυτό τον τρόπο ο εργοδότης απαλλάσσεται από τυχόν ζημιές και απώλειες ή τραυματισμούς. Η εταιρεία μας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη εγκλημάτων κατά της ιδιοκτησίας καθώς και των εγκλημάτων που το μόνο που αποσκοπούν είναι η βία και ο φόβος (τρομοκρατικές επιθέσεις, διαρρήξεις, κλοπές κα). Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύεται πως η πρόσληψη της εταιρείας μπορεί να είναι ένας αποδοτικός τρόπος αντιμετώπισης του εγκλήματος, δίνοντας αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς στον κάθε εργοδότη.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!