tromaktiko: Καιρός: Μια... ανάσα από την Ελλάδα η «Φρειδερίκη» - Ψυχρή εισβολή με έντονα φαινόμενα

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Καιρός: Μια... ανάσα από την Ελλάδα η «Φρειδερίκη» - Ψυχρή εισβολή με έντονα φαινόμενα



«Βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο και από τη Δευτέρα ψυχρή εισβολή»...


Με αυτή τη φράση, που έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να σαρώσει τη χώρα μας.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο γνωστός μετεωρολόγος, σε κάποιες περιοχές θα εκδηλωθούν καταιγίδες, οι οποίες δεν αποκλείεται να έχουν έντονο χαρακτήρα.

Ραγδαία επιδείνωση την Κυριακή
Την Κυριακή (21/01/2018), σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, ο καιρός θα επιδεινωθεί σταδιακά στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά τμήματα, αλλά και στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα βροχοπτώσεις, που τοπικά δεν αποκλείεται να έχουν και έντονο χαρακτήρα.

Στα δυτικά, κεντρικά και νότια τμήματα της επικράτειας θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.


Βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Αρκετά πυκνές κατά περιόδους χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλες σχεδόν τις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, πάνω από τα 1.000 με 1.200 μέτρα, ενώ στις βορειοδυτικές περιοχές θα χιονίσει κατά περιόδους ακόμα και πάνω από τα 700 μέτρα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί με ένταση έως και 5 με 6 μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο νοτιάδες έως και 6 με 7 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο βορειανατολικοί, με ένταση έως και 6 μποφόρ τοπικά.

Πιθανή ψυχρή εισβολή από τη Δευτέρα
«Αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, φαίνεται ότι οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες που έχουν εγκατασταθεί τις τελευταίες ημέρες στη βόρεια Ευρώπη, θα έχουν την τάση να κατηφορίσουν νοτιότερα και έτσι, από την ερχόμενη Δευτέρα, θα αρχίσει το κρύο να επηρεάζει και τη χώρα μας.

Με τα υπάρχοντα προγνωστικά στοιχεία, διαφαίνεται μεγάλη πτώση του υδράργυρου σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες για τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδος, απλά ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει, ή "κλειδώσει" όπως λέμε στην πρόγνωση του καιρού, η κίνηση των βαρομετρικών συστημάτων, με αποτέλεσμα να μην είναι ακόμα σαφές, πού, εάν, και από ποια υψόμετρα και πάνω θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις ή ακόμη και αν η κίνηση αυτών των ψυχρών αερίων μαζών θα συνοδεύονται από νεφώσεις εμπλουτισμένες με αρκετά μεγάλα ποσά υγρασίας ή αν τελικά το κρύο θα είναι ξηρό», ανέφερε, τέλος, ο γνωστός μετεωρολόγος για την ψυχρή εισβολή από τη Βόρεια Ευρώπη, όπου η «Φρειδερίκη» προκαλεί χάος και θάνατο εδώ και λίγα 24ωρα.



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!