tromaktiko: Καιρός: Τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα και χιόνια στα ορεινά - Ποιες περιοχές θα ντυθούν στα λευκά

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Καιρός: Τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα και χιόνια στα ορεινά - Ποιες περιοχές θα ντυθούν στα λευκά



Ποιες περιοχές θα ντυθούν στα λευκά...
- Πόσο θα πέσει ο υδράργυρος - Νιφάδες και σε ημιορεινές περιοχές
Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία που επηρεάζει τις τελευταίες ημέρες τον ελλαδικό χώρο και δίνει επιλεκτικά βροχές και χιόνια σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Όπως αναφέρει το forecastweather.gr, οι ψυχρές αέριες μάζες από τη δυτική Σιβηρία που έχουν κατέλθει προς τη χώρα έχουν ως αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας, την ενίσχυση των βοριάδων και τα επιλεκτικά φαινόμενα βροχής, χιονόνερου ή χιονιού κυρίως στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές της κεντρικής χώρας και σε αντίστοιχα τμήματα του δυτικού Αιγαίου.

Αυτό θα μεταφραστεί σε αύξηση των νεφώσεων και εκδήλωση τοπικών βροχοπτώσεων σε νότια Ηλεία, Μεσσηνία και δυτική Λακωνία ενώ χιονοπτώσεις θα σημειώνονται σε Ταΰγετο, Μίνθη, Λύκαιο, Τετράζιο και  Όρη Κυπαρισσίας άνω των 1100μ.

Τα φαινόμενα είναι περισσότερα στην ανατολική πλευρά του Ταΰγετου. Στα υπόλοιπα τμήματα της Πελοποννήσου θα κυριαρχήσει νεφελώδες εν γένει καιρός, με πιθανές νιφαδοπτώσεις ασθενούς και πρόσκαιρης εντάσεως, κυρίως στα ορεινά της Αρκαδίας και της Κορινθίας. Την νύχτα θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα στην Μεσσηνία ενώ θα επιμείνουν κατά τόπους στην (παραθαλάσσια κατά βάση) Ηλεία. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στον ανατολικό Πάρνωνα άνω των 500μ.

Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εκδηλώνονται στις κεντροδυτικές Σποράδες, την ανατολική Λάρισα, την Μαγνησία, την κεντροβόρεια Εύβοια, την Φθιώτιδα και δευτερευόντως την Βοιωτία και την Αττική. Τα περισσότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στην βόρεια Εύβοια και την Μαγνησία.

Οι χιονοπτώσεις θα σημειώνονται άνω των 300μ ενώ περιμετρικά του όρους Όθρυς, στην νοτιοδυτική Μαγνησία, τα φαινόμενα θα φθάσουν έως και την επιφάνεια. Στην Βοιωτία και την βόρεια Αττική (κυρίως πίσω από την Πάρνηθα) οι χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται άνω των 350-400μ.


Ασθενείς βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν και στην βόρεια Κρήτη, με τα χιόνια να σημειώνονται άνω των 600-700μ.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί στα 7 μποφόρ

Ο καιρός την Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου
Τις πρωινές ώρες ασθενή φαινόμενα θα εκδηλώνονται στην κεντροανατολική Λάρισα, την Μαγνησία,την δυτική Φθιώτιδα, την ανατολική Φωκίδα, την Βοιωτία, την Ευρυτανία και την κεντρονότια Καρδίτσα. Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται άνω των 200μ. Σε δυτική Φθιώτιδα, ανατολική Ευρυτανία και νότια Καρδίτσα οι χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται σε μηδενικό υψόμετρο (πχ σε πόλεις όπως . Ασθενείς με διάρκεια χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στην ημιορεινή και ορεινή Κρήτη άνω των 500μ. και άνω των 300μ. στις Κυκλάδες (στις βόρειες άνω των 200-250μ.).

Παροδική χιονόπτωση θα σημειωθεί άνω των 150μ. στην βόρεια Εύβοια. Λόγω εγκλωβισμού ψύχους χιονοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα σε μηδενικό υψόμετρο θα εκδηλωθούν σε δυτική Κορινθία και Αρκαδία (στην παραθαλάσσια Αρκαδία πρόσκαιρη ασθενή βροχή). Όσον αφορά στο ανατολικό Αιγαίο, αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις άνω των 300μ. στη βόρεια Χίο.

Στο δεύτερο μισό της ημέρας τα φαινόμενα θα έχουν ελαχιστοποιηθεί. Λίγες τοπικές χιονοπτώσεις, θα εκδηλώνονται σε Μαγνησία, ανατολική Λάρισα, δυτική Φθιώτιδα και κεντρική Βοιωτία (περιμετρικά του Ελικώνα) σε μηδενικά υψόμετρα. Στην νότια Εύβοια και τις Κυκλάδες εξίσου τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειώνονται άνω των 200-300μ. Στα ημιορεινά της Κρήτης οι χιονοπτώσεις θα εξακολουθούν να εκδηλώνονται άνω των 350μ.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί θυελλώδεις στο Αιγαίο, με την έντασή τους να φθάνει τα 9 και τοπικά 10 μποφόρ στις Κυκλάδες και την νότια Κρήτη.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!