tromaktiko: Δώρα Ζέμπερη: Ο άνθρωπος που είδε τον δολοφόνο – Το κλειδί στις έρευνες των αστυνομικών

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Δώρα Ζέμπερη: Ο άνθρωπος που είδε τον δολοφόνο – Το κλειδί στις έρευνες των αστυνομικών



Ο άνθρωπος – κλειδί στην υπόθεση της δολοφονίας και τι περιμένουν οι αστυνομικοί...
- Τα τελευταία τηλεφωνήματα και τα e-mail της εφοριακού μπαίνουν στο μικροσκόπιο
- Συγγενής της άτυχης εφοριακού αποκαλύπτει πως η 32χρονη της είχε μιλήσει για απειλητικά μηνύματα που δέχονταν!
- "Πήρα κι ένα μήνυμα... Μην ξαναπάς στο νεκροταφείο" έλεγε το μήνυμα τρεις μέρες πριν την άγρια δολοφονία!
- Που στρέφονται οι έρευνες για τον άνθρωπο που σκότωσε τη Δώρα Ζέμπερη στο Δεύτερο Νεκροταφείο
- Όλο το χρονικό της υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Το έγκλημα έγινε σε ώρα κατά την οποία υπάρχει αρκετός κόσμος στο Δεύτερο Νεκροταφείο. Ο άνθρωπος που σκότωσε τη Δώρα Ζέμπερη θεωρείται πολύ πιθανό να ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με κάποιον από τους πολίτες ή τους εργαζόμενους στον χώρο.

Οι αστυνομικοί θεωρούν κλειδί στις έρευνες που διεξάγουν τη μαρτυρία εκείνου του ανθρώπου που είδε κάποιον κοντά στο σημείο της δολοφονίας το χρονικό διάστημα πριν ή μετά την αποτρόπαια πράξη.

Για τον λόγο αυτό έχουν πάρει καταθέσεις από όλους όσοι βρίσκονταν στο σημείο. Πρώτα από τους εργαζόμενους και τον ιερέα που έσπευσαν να βοηθήσουν την άτυχη εφοριακό η οποία προσπαθούσε να ζητήσει βοήθεια μετά τα χτυπήματα που δέχθηκε από το μαχαίρι του δολοφόνου.

Δεχόταν απειλητικά μηνύματα!

Την ίδια ώρα, οι αποκαλύψεις δεν σταματούν. Μια συγγενής της άτυχης εφοριακού, μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή Tatiana Live, με την Τατιάνα Στεφανίδου στο Etv.

Και εξιστόρησε την τελευταία επικοινωνία που είχε μαζί της, αλλά και τις απειλές που δεχόταν! Συγκεκριμένα η συγγενής της 32χρονης τόνισε:

«Ήμασταν φίλες πάνω από όλα. Το τελευταίο διάστημα είχε πολλά προβλήματα ας πούμε και με τη σχέση της που είχε χωρίσει. Και με όλα αυτά που είχαν δημιουργηθεί… Χρέη που της είχε ο πατέρας της και με το χαμό του φίλου της. Δηλαδή είχαν πέσει μαζί όλα αυτά και εντάξει δεν ήταν στα καλύτερά της. Γιατί σας λέω εδώ και χρόνια έχουμε επαφή συχνή, εντάξει δεν ήταν στα καλύτερά της τον τελευταίο καιρό».

Και συνεχίζει αποκαλύπτοντας για τις απειλές: «Την προηγούμενη Κυριακή μιλάγαμε. Κυριακή μιλάγαμε και Τετάρτη έγινε το μοιραίο. Δεν μου είπε κάτι, ούτε κάτι φοβάται, ούτε… τίποτα, τίποτα. Είχαμε μια κουβέντα και πάνω στην κουβέντα μου πέταξε: «Πήρα κι ένα μήνυμα, μην ξαναπάς στο νεκροταφείο» και εκεί σας λέω τελείωσε. Δεν το αναλύσαμε, γιατί είχαμε μια άλλη συζήτηση και δεν το αναλύσαμε. Τώρα που το σκέφτομαι θα έπρεπε να το έχουμε αναλύσει…«.

Δείτε το επίμαχο βίντεο



Δυστυχώς κανείς από τους ανθρώπους αυτούς δεν είδε τη σκηνή της δολοφονίας.

Οι αστυνομικοί ωστόσο επιχειρούν να εντοπίσουν, ακόμη και σήμερα, άτομα τα οποία βρέθηκαν στον χώρο το μοιραίο για τη Δώρα Ζέμπερη απόγευμα.

Ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά στον τάφο του αγαπημένου της προσώπου, κοντά δηλαδή στο σημείο όπου κινήθηκε και ο δολοφόνος, πριν και μετά την αποτρόπαια πράξη του.

Οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν μέσω περιγραφών το άτομο το οποίο “δεν ταίριαζε στον χώρο”, ένα άτομο το οποίο κανείς δεν είχε δει ξανά ή ένα άτομο το οποίο έμοιαζε να συμπεριφέρεται περίεργα.

Οι αστυνομικοί θεωρούν πολύ πιθανό το άτομο αυτό να μην έχει ακόμη καταθέσει. Θεωρούν πολύ πιθανό επίσης κάποιο από τα άτομα που ήδη έχουν δώσει κατάθεση να έχει δει κάτι το οποίο ωστόσο δεν μπορεί να συνδέσει με το γεγονός και έτσι δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα εξέταση μαρτύρων.

Αυτό που αναζητούν οι αστυνομικοί είναι ένα στοιχείο, μια έστω γενική περιγραφή ενός ατόμου που δεν “ταιριάζει” με τον χώρο με στόχο μέσα από τα πλάνα καμερών ασφαλείας και διαχείρισης της κυκλοφορίας στη γύρω περιοχή να εντοπίσουν κάποια ύποπτη κίνηση στο χρονικό διάστημα πριν ή μετά τον φόνο.

Η πιθανότητα ο δράστης να κατάφερε να περάσει απαρατήρητος είναι ισχυρή, ωστόσο οι αστυνομικοί μη έχοντας ακόμη κανέναν ουσιαστικό στοιχείο οφείλουν να εξετάσουν ξανά και ξανά όλα τα σενάρια. Ουσιαστικά να ξεκινήσουν τις έρευνες απ’ το μηδέν.

Την ίδια ώρα αναμένονται τα αποτελέσματα της έρευνας στις επικοινωνίες της 32χρονης το τελευταίο διάστημα τόσο μέσω του τηλεφώνου της όσο και μέσο του e-mail της.

«Δεν είναι τυχαίος ο τόπος της δολοφονίας» λέει η οικογένεια


Θεωρείται απίθανο η άτυχη γυναίκα να είχε δώσει ραντεβού με κάποιο άτομο στο Δεύτερο Νεκροταφείο. Ωστόσο οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο ο άνθρωπος που ήθελε να της κάνει κακό να παρακολουθούσε τις κινήσεις της.

Από το οπτικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί αναζητούν κάποιο πρόσωπο το οποίο να ακολουθεί το ίδιο δρομολόγιο με τη Δώρα Ζέμπερη σε χρονικό κοντινό διάστημα. Εάν εντοπιστεί κάποιο πρόσωπο η εικόνα θα δοθεί προς πιθανή αναγνώριση στους μάρτυρες που ήταν στο χώρο του νεκροταφείου την ώρα του φόνου.

Το ισχυρότερο ενδεχόμενο ωστόσο παραμένει η ληστεία, καθώς ο δράστης πήρε τα προσωπικά αντικείμενα της άτυχης εφοριακού.

Και σε αυτή την περίπτωση το άτομο βρέθηκε σε έναν χώρο όπου η παρουσία του πιθανώς προξένησε εντύπωση σε κάποιον και έτσι η έρευνα γυρίζει πίσω στους ανθρώπους που ήταν παρόντες το μοιραίο για την 32χρονη απόγευμα.

Εντύπωση ωστόσο προκαλούν τα λόγια της δικηγόρου της οικογένειας της εφοριακού η οποία μετέφερε την άποψη των συγγενών της πως ίσως ο άνθρωπος που δολοφόνησε τη Δώρα Ζέμπερη να μην επέλεξε τυχαία το σημείο της δολοφονίας, τον τάφο του φίλου της δηλαδή.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!