tromaktiko: Δύο ακόμα φλαμίνγκο νεκρά από σκάγια, πυροβολημένα από κυνηγούς

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Δύο ακόμα φλαμίνγκο νεκρά από σκάγια, πυροβολημένα από κυνηγούς



Δύο ακόμα φλαμίνγκο (Φοινικόπτερα) παρέλαβε η ΑΝΙΜΑ και τελικά και τα δύο πέθαναν από τα σκάγια των κυνηγών. Το πρώτο πτηνό...
εντοπίστηκε στις Αλυκές της Κέρκυρας στις 10 Ιανουαρίου με τσακισμένο το πόδι και εστάλη στην Αθήνα για περίθαλψη αλλά τελικά μέχρι να φτάσει στους σωτήρες του κατέληξε. Ενώ πέθανε και το δεύτερο φλαμίνγκο που βρέθηκε εξασθενημένο στις 8 Ιανουαρίου στον Ωρωπό Αττικής. Το ζώο που δεν είχε εξωτερικά τραύματα έγινε αντιληπτό ότι είχε τραυματιστεί σοβαρά μόνο μετά την ακτινογραφία που έδειξε το ένα σκάγι που είχε προκαλέσει θανάσιμη ζημιά σε ζωτικό του όργανο.

Το φλαμίνγκο που βρέθηκε στον Ωρωπό εξαντλημένο αποδείχτηκε ότι είχε πυροβοληθεί...

Οι φωτογραφίες που τράβηξε ο Αλέκος Βλάσσης υπεύθυνος στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κέρκυρας αποδεικνύουν σε τι κατάσταση βρήκα το φοινικόπτερο που κατέληξε. Η Μαρία Γανωτή εκ μέρους του συλλόγου προστασίας και περίθαλψης άγριας ζωής «ΑΝΙΜΑ» εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι τα περιστατικά που καθημερινά καλούνται να αντιμετωπίσουν είναι πλέον πάρα πολλά και εξαιτίας του χιονιά – καθώς τα ζώα είναι εξαντλημένα – αλλά και εξαιτίας των κυνηγών, που είτε σκόπιμα είτε κατά λάθος τραυματίζουν και σκοτώνουν είδη υπό προστασία.

Το φλαμίνγκο που εντοπίστηκε στις Αλυκές της Κέρκυρας...

Όπως μας είπε αυτή τη στιγμή στις εγκαταστάσεις της ΑΝΙΜΑ έχουν και πολλές πυροβολημένες γερακίνες. Γι’ αυτό και οι ανάγκες τους σε εθελοντές, υλικά, ζωοτροφές, φάρμακα είναι εξαιρετικά μεγάλες.

Πως μπορείτε να βοηθήσετε

Χρειάζονται αρκετά είδη όπως εφημερίδες, χαρτί κουζίνας, γάντια μιας χρήσεως, καθαριστικά, φάρμακα και τροφές για να προσφέρουν σε αυτά τα πλάσματα ό,τι πρέπει ώστε να επιστρέψουν υγιή στο φυσικό τους περιβάλλον.

Αν μπορείτε να προσφέρετε σύριγγες ινσουλίνης και τροφοδοσίας, Betadine Solution και Scrub, Hibitane scrub, οφθαλμικές αλοιφές Tobrex, οξυζενέ, οινόπνευμα, κοτσυφοτροφή, Exact, σιτάρι, κελαϊδίνη, είναι όλα καλοδεχούμενα.

Στις 9 Ιανουαρίου χειρουργήθηκε ο πυροβολημένος μπούφος...

Εκτός από τις ανάγκες σε είδη και προϊόντα απαραίτητοι είναι και οι εθελοντές, οι οποίοι θα ήθελαν να συμβάλουν στο έργο της ΑΝΙΜΑ μεταφέροντας τα ζώα, που φτάνουν τραυματισμένα ή άρρωστα μέσω των Κ.Τ.Ε.Λ. από κάθε γωνιά της Ελλάδας είτε στον Σταθμό της Λιοσίων είστε στον Σταθμό στην Λ. Κηφισού καθώς και στα λιμάνια της Ραφήνας, του Λαυρίου και του Πειραιά.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!