tromaktiko: 50άρης παντρεύεται 12χρονη - ΔΕΙΤΕ το βίντεο που ΣΟΚΑΡΕΙ

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

50άρης παντρεύεται 12χρονη - ΔΕΙΤΕ το βίντεο που ΣΟΚΑΡΕΙ



Η Kafa, μια...
ΜΚΟ που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των γυναικών και των παιδιών, έβαλε μια κρυφή κάμερα στο κέντρο της Βηρυτού για να καταγγείλει τους γάμους ανηλίκων γυναικών.

Η σκηνή του γάμου σοκάρει τους περαστικούς οι οποίοι αγνοούν ότι πρόκειται για διαφημιστική καμπάνια με στόχο να γνωρίσουν ένα υπαρκτό και φρικαλέο φαινόμενο.
Με το μακρύ, λευκό νυφικό της, το πέπλο της από δαντέλα και το μπουκέτο λουλούδια στο χέρι, η νύφη στηρίζεται στον γαμπρό και παίρνουν την κλασική πόζα για φωτό γάμου. Η νεαρή είναι 12 ετών.

Στην παραλία της Βηρυτού οι περαστικοί κοντοστέκονται σοκαρισμένοι, φωνάζουν σχόλια και στο τέλος πλησιάζουν το παράδοξο ζευγάρι. Ενας περαστικός αποκαλεί τον γαμπρό «εγκληματία» ενώ ο 50χρονος γαμπρός απαντάει ότι είναι δικαίωμά του να παντρευτεί αφού έχει την άδεια των γονιών της ανήλικης.





Πρόκειται στην πραγματικότητα για δύο ηθοποιούς οι οποίοι επιχειρούν με το σκηνικό που στήνουν να καταγγείλουν ένα φαινόμενο. Οι δύο ηθοποιοί έχουν προσληφθεί από την ΜΚΟ kafa (στα αραβικά σημαίνει «Αρκετά!»). Με αυτό το βίντεο η ΜΚΟ κατηγορεί τον Λίβανο ότι επιτρέπει τον γάμο παιδιών. Οι γονείς έχουν το νόμιμο δικαίωμα να δεχτούν τον γάμο του παιδιού τους από την ηλικία των 9 ετών! Αν δεν δώσουν την άδεια, ο μελλοντικός γαμπρός πρέπει να περιμένει ώσπου το κοριτσάκι να κλείσει τα 14.

Το βίντεο έγινε viral με 1,8 εκατομμύρια κλικ, σε λιγότερο από τρεις μήνες. Σύμφωνα με την ΜΚΟ του Λιβάνου η προσφυγική κρίση αύξησε τον αριθμό των πρόωρων γάμων. Προκειμένου να μπορέσουν να ξεφύγουν από τον εμφύλιο της Συρίας, πολλά ανήλικα κορίτσια παντρεύονται δια της βίας.

Σύμφωνα με την ΜΚΟ ο γάμος ανηλίκων αφορά 37.000 κοριτσάκια καθημερινά, σε όλο τον κόσμο. Ως το 2050, τα ανήλικα κορίτσια-νύφες θα είναι 1,2 δις, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Ο ΟΗΕ σε σχετική έκθεσή του ανέφερε ότι ο γάμοι ανηλίκων αποτελούν και κίνδυνο θανάτου για τα κοριτσάκια γιατί υφίστανται ενδοοικογενειακή βία και πεθαίνουν κατά τη γέννα.













TO ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ ΜΙΚΡΟ ηλεκτρονικό τσιγάρο σε ΜΟΝΑΔΙΚΗ τιμή μόνο για εσάς - Αποκτήστε το τώρα...

Γίνεται να είναι μικρό, κομψό, διακριτικό και όμως πολύ δυνατό; Γίνεται! Μπορεί να λειτουργεί και σαν κανονικό ηλεκτρονικό τσιγάρο και για cloud chasing; Μπορεί! Το Alter eGo A7 έρχεται να απαντήσει σε...
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!