tromaktiko: Εικόνες-σοκ: Είχε ένα σπυράκι και τελικά έγινε ολόκληρο... [photos]

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Εικόνες-σοκ: Είχε ένα σπυράκι και τελικά έγινε ολόκληρο... [photos]



Αυτές οι τρομακτικές φωτογραφίες δείχνουν την πραγματικότητα για το που μπορεί...
να οδηγήσει η ερωτική επαφή χωρίς πρoφυλάξεις.

Αυτός ο 38χρονος άντρας χρειάστηκε να νοσηλευθεί σε νοσοκομείο μετά την εμφάνιση  αυτών των πληγών στο δέρμα του.   Αυτά που αρχικά ήταν απλά εξογκώματα, μέσα σε δύο εβδομάδες έγιναν όπως στις φωτογραφίες παρακάτω – αν και πιθανότατα εκτέθηκε στον ιό μήνες ή μπορεί  και χρόνια νωρίτερα, λένε οι γιατροί.   Οι φωτογραφίες αυτές έχουν δημοσιευτεί από Κινέζους γιατρούς θέλοντας να δείξουν τις σημαντικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η σύφιλη στο ανθρώπινο σώμα.

Οι γιατροί αναφέρουν: » Ο άντρας είχε εμφανίσει αυτές τις επίπονες ουλές σε όλο του το σώμα εδώ και ένα μήνα. Αρχικά ήταν μικρά εξογκώματα, αλλά μέσα σε δύο εβδομάδες είχαν εξελιχθεί σε επίπονες πληγές. Αρχικά είχε διαγνωστεί με pyoderma gangrenosum, μία σπάνια πάθηση του δέρματος που προκαλεί επίπονες πληγές.   Αλλά τα συμπτώματα χειροτέρευαν κάθε εβδομάδα και ανάπτυξε πυρετό. Στη συνέχεια, εξετάσεις εδειξαν ότι έπασχε από malignant syphilis, ένα σπάνιο στέλεχος της ασθένειας. Ο άντρας αναφέρει ότι είχε εpωτικές επαφές με τέσσερις γυναίκες τον περασμένο χρόνο – αλλά αρνήθηκε κάποιου είδους επαφή με άντρα. Κάθε χρόνο, 498 εκατομμύρια ανθρώπων μεταξύ 15 και 49 μολύνονται με χλαμύδια, γονόρροια, σύφιλη σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.   Τα τρία στάδια της σύφιλης ξεκινούν με μία πολύ μολυσματική πληγή στα γεννητικά όργανα ή και κάποιες φορές γύρω από το στόμα. Άμα κάποιος άλλος έρθει σε επαφή με την πληγή αυτή, συνήθως κατά τη διάρκεια εpωτικών επαφών, μπορεί να μολυνθεί.

Το πρήξιμο κρατάει για 2 με 6 εβδομάδες και μετά εξαφανίζεται.   Μία κρυφή και παράξενη φάση της ασθένειας ξεκινάει χωρίς συμπτώματα, που μπορεί να κρατήσει ακόμα και χρόνια αλλά μετά η σύφιλη προχωράει στο τρίτο και πιο επικίνδυνο στάδιό της – χρόνια μετά την αρχική μόλυνση. Αμα διαγνωστεί νωρίς, μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιβιοτικά, αλλά άμα προχωρήσει πολύ μπορεί να προκαλέσει ζημιά στον εγκέφαλο, νεύρα, μάτια, καρδιά, συκώτι κόκαλα και αρθρώσεις.   Τι είναι η σύφιλη και πώς αντιμετωπίζεται; Τα βακτηρίδια που την προκαλούν ονομάζονται Treponema pallidum. Μπορούν να μπουν στον οργανισμό άμα υπάρξει επαφή με μολυσμένη πληγή, συνήθως κατά τη διάρκεια εpωτικής επαφής. Πολύ πιθανό να κολλήσει κανείς σύφιλη από μολυσμένη βελόνα άλλου χρήστη ναρκωτικών. Έγκυες γυναίκες μπορούν να μεταδώσουν την ασθένεια αυτή στο αγέννητο παιδί τους. Και άμα δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές με το παιδί, ακόμα και αποβολή. Είναι υπερβολικά σπάνιο να μεταδοθεί από μετάγγιση αίματος, χάρης στους έλεγχους που γίνονται στο αίμα.    

Επίσης η σύφιλη δεν γίνεται να μεταδοθεί χρησιμοποιώντας την ίδια τουαλέτα, γιατί το βακτηρίδιο δεν μπορεί να αντέξει για πολύ έξω από το ανθρώπινο σώμα. Όσο πιο γρήγορα αντιμετωπιστεί, τόσο λιγότερες πιθανότητες υπάρχουν για επιπλοκές. Συνήθως αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!