tromaktiko: Αυτός είναι ο 18χρονος Έλληνας που είπε «όχι» στο πανεπιστήμιο του Imperial

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Αυτός είναι ο 18χρονος Έλληνας που είπε «όχι» στο πανεπιστήμιο του Imperial



Προτίμησε να φοιτήσει στο Εθνικό Μετσόβιο Πανεπιστήμιο. Δημιούργησε ένα ρομποτικό χέρι που βοηθάει ανθρώπους με περιορισμένη κίνηση. Η εφεύρεσή του στις 15 καλύτερες του κόσμου...

Η απόφασή του ίσως κάποιος τους εκπλήξει ή άλλους να τους εντυπωσιάσει. Πάντως ο 18χρονος Χάρης Ιωάννου είπε ένα βροντερό «όχι» σε μεγάλα Πανεπιστήμια όπως το Imperial, για να φοιτήσει στο Εθνικό Μετσόβιο Πανεπιστήμιο!

O 18χρονος εφευρέτης, δημιούργησε ένα ρομποτικό χέρι που βοηθάει ανθρώπους με περιορισμένη κίνηση.

Τον είδαμε πέρσι στο Tedx Athens. Τότε ήταν ένας 17χρονος μαθητής τρίτης λυκείου, ο οποίος εμπνεύστηκε ένα ρομποτικό χέρι που βοηθάει ανθρώπους με κινητικά προβλήματα να λειτουργούν στην καθημερινότητα τους.

Ο Ιωάννου πέρασε στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο χωρίς να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις αφού έκανε ένα workshop με την google science στην Καλιφόρνια, όπου η εφεύρεση του πέρασε στις 90 καλύτερες του κόσμου στην πρώτη φάση -πρώτη φορά για Έλληνα- και μετέπειτα στις 15 καλύτερες. Εκεί βοηθήθηκε από την Google να ελαφρύνει 6 φορές κάτω το βάρος του χεριού και να μειώσει το κόστος παραγωγής του κατά 400%.

Κάπου εκεί του έγινε πρόταση από σημαντικότατα Πανεπιστήμια του κόσμου μεταξύ των οποίων το βρετανικό Imperial .

Ο 18χρονος μιλώντας στο Tedx είπε ότι επιμένει στην Ελλάδα. Το μόνο που δεν υπολόγισε είναι οι απεργοί διοικητικοί. Με λύπη δήλωσε πως έχει κάνει μόλις 1,5 ώρα μάθημα...

filoksenos.blogspot.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!