tromaktiko: ΟΧΙ στο χρυσό, ΝΑΙ στη ζωή

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΟΧΙ στο χρυσό, ΝΑΙ στη ζωή



Σύνθημα στα πανιά του GRANMA X, έγινε θέμα στην Aegean Regatta και με προεκτάσεις στο Κύπελλο Βορείου Αιγαίου, αφού το σκάφος αγωνίζεται τώρα στον Τορωναίο.

Στη μαΐστρα (κεντρικό πανί), υπήρχε γραμμένο το ‘’ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ, ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ’’ με το Σαλονικιώτικο πλήρωμα να, στέλνει μήνυμα, συμπαράστασης σε όσους εναντιώνονται στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική.

Πρόλαβε, δεν πρόλαβε όμως να αρμενίσει σε δύο κούρσες και κάπου μεταξύ Λήμνου και Σκύρου, η Επιτροπή Ανοικτής Θάλασσας έκανε σύσταση στο πλήρωμα, να κατεβάσουν το μήνυμα. Η όλη ιστορία έγινε γνωστή, από τη στιγμή που κέρδισε ένα σκέλος του αγώνα και στην απονομή ο Μπάμπης Σιδηρόπουλος (ιδιοκτήτης) έκανε λόγο για το ‘’μήνυμα’’ στα πανιά.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει, ότι όλες οι κινήσεις έγιναν νομότυπα. Δηλαδή, αν ήθελε το GRANMA X να ‘’περάσει’’ το μήνυμα, θα έπρεπε να υποβάλλει αίτηση στην ΕΑΘ κι αυτή να εγκρίνει ή όχι. Ο σχετικός κανονισμός προϋποθέτει έγκριση για οποιαδήποτε διαφήμιση ή σύνθημα στα πανιά.

Από τη στιγμή που δεν υπήρχε αίτηση, ήταν εύκολο για την επιτροπή να το κατεβάσει – θα μπορούσε να αποβάλλει από τους αγώνες το σκάφος – και πολύ δύσκολο για το πλήρωμα να ισχυρισθεί κάτι διαφορετικό αφού όντως δεν έκανε έγκαιρα αίτηση.

Όμως το GRANMA X που σήμερα κάνει τον τελευταίο του αγώνα στο Πόρτο Καρράς, έκανε αίτηση για να συνεχίσει να φέρει το ‘’μήνυμα’’ στα πανιά του.

Εδώ είναι η όλη η ιστορία και ο επίλογος: Η αίτηση θα εξετασθεί τον ….Οκτώβριο. Δηλαδή όταν το σκάφος θα βρίσκεται στα καβαλέτα! Του χρόνου πάλι …

Και δεύτερον, αν αντί για το εν λόγω σύνθημα, αναγράφονταν π.χ. ‘’ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ S.O.S…’’ θα γινόταν κάτι; Γιατί, κι αυτό διαφήμιση λογίζεται….



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!