tromaktiko: Το iRadio θα περιέχει ηχητικές διαφημίσεις

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Το iRadio θα περιέχει ηχητικές διαφημίσεις



H ιστοσελίδα AdAge προσφέρει ορισμένες λεπτομέρειες σχετικά με την φημολογούμενη υπηρεσία iRadio της Apple που αν μη τι άλλο είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες.



Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα αναφέρεται στον ακριβή τρόπο χρησιμοποίησης διαφημίσεων που θα πωλούνται μέσω του δικτύου iAd, του οποίου η δημοτικότητα αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα εάν αληθεύουν οι πληροφορίες.

Μέχρι σήμερα η Apple προσφέρει το 70 τοις εκατό των εσόδων από το iAd στους developers για τις mobile εφαρμογές τους. Στο iRadio τα πράγματα θα είναι διαφορετικά με την Apple να μοιράζεται μόλις το 10 τοις εκατό, το οποίο είναι αρκετά καλό ποσοστό εάν αναλογιστούμε ότι η Pandora δίνει το 4 τοις εκατό.

Μιας και το iRadio θα είναι δωρεάν θα πρέπει να αναμείνουμε ότι οι διαφημίσεις θα έχουν τον κύριο λόγο για την διατήρηση της οικονομικής ευμάρειας της υπηρεσίας. Ο χρήστης θα μπορεί να αγοράσει το τραγούδι που ακούει από το iTunes Store και να το συγχρονίσει σε όλες του τις συσκευές μέσω του iTunes in the Cloud ή iTunes Match. Δυστυχώς, όμως, ο χρήστης δεν θα μπορεί να αναζητήσει και να αναπαράγει συγκεκριμένα τραγούδια της επιλογής του, όπως το Spotify για παράδειγμα.

Τι είδους θα είναι οι διαφημίσεις, όμως, στο iRadio; Ηχητικές και παραδοσιακές. «Οι ηχητικές διαφημίσεις θα πωλούνται μέσω του iAd», αναφέρει το AdAge. «Μαζί με τις ηχητικές διαφημίσεις η υπηρεσία θα περιέχει και τις mobile διαφημίσεις που πουλάει τωρινά το iAd».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!