tromaktiko: Ακτιβιστής μηνύει Apple και Τιμ Κουκ

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Ακτιβιστής μηνύει Apple και Τιμ Κουκ



Την προηγούμενη εβδομάδα ξέσπασε ένας χαμός για το top-secret πρόγραμμα της NSA, το PRISM. Σύμφωνα με τα έγγραφα που διέρρευσαν και έκαναν την αποκάλυψη, το PRISM είναι ένα πρόγραμμα με το οποίο η NSA είχε άμεση πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα που ήταν αποθηκευμένα στους server σχεδόν κάθε μεγάλης τεχνολογικής εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου και της Apple.

H Apple έχει αρνηθεί επίσημα τη συμμετοχή της στο PRISM λέγοντας ότι δεν το έχει ακούσει ποτέ, ωστόσο μάλλον ήταν υποχρεωμένη από το νόμο να το πει.

Όπως και να έχει, ήταν θέμα χρόνου μέχρι να ξεκινήσουν οι μηνύσεις εναντίων της Apple για τη συμμετοχή της στο PRISM.

Τόσο η Apple όσο και ο CEO Tim Cook, έχουν δεχθεί μήνυση από τον ακτιβιστή Larry Klayman, καθώς και τρεις άλλους, για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα PRISM. Εκτός όμως από την Apple, η ίδια μήνυση έγινε και στον Πρόεδρο Obama, τον Γενικό Εισαγγελέα Eric Holder, τον διευθυντή της NSA, Keith Alexander, στο Αμερικάνικο Υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς και στης εταιρείες Facebook, Google, YouTube, Microsoft, Skype, AOL, Yahoo, PalTalk, AT&T και Sprint, ενώ εκτός από τις εταιρείες στη μήνυση συμπεριλαμβάνονται και οι CEO της κάθε μιας.

H κίνηση φαίνεται λίγο «extreme» όπως και η δήλωση του Klayman ο οποίος τους καλεί όλους για την «δεύτερη Αμερικάνικη επανάσταση».

Το «περίεργο» ωστόσο της υπόθεσης είναι ότι ακόμα και αν ο Klayman έχει δίκιο, τόσο η Apple όσο και οι υπόλοιπες εταιρείες που έχουν πάρει μέρος στο πρόγραμμα της NSA έχουν ασυλία από αγωγές για το συγκεκριμένο θέμα, τις καλύπτει ο νόμος.
greekapplenews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!