tromaktiko: Στο φως τα τεχνικά χαρακτηριστικά των Google Glasses

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Στο φως τα τεχνικά χαρακτηριστικά των Google Glasses



Λεπτομερή λίστα με τις προδιαγραφές των «έξυπνων» γυαλιών δημοσίευσε η Google φέρνοντας για πρώτη φορά στο φως τα τεχνικά χαρακτηριστικά των Google Glasses.

Μέσω του συγκεκριμένου καταλόγου αποκαλύπτεται πως τα γυαλιά διαθέτουν οθόνη 640 x 360 pixel η οποία, σύμφωνα με την Google, είναι ισοδύναμη με ένα μόνιτορ υψηλής ευκρίνειας με μέγεθος 25 ίντσες, που βρίσκεται τοποθετημένο σε απόσταση 2,4 μέτρων. Η συσκευή είναι επίσης εφοδιασμένη με μία κάμερα 5 megapixel, που μπορεί να καταγράφει βίντεο ανάλυσης 720p ενώ, αντί για ηχεία, η μουσική και οι υπόλοιποι ήχοι θα αναπαράγονται μέσω της τεχνολογίας ακουστικής αγωγιμότητας, προκαλώντας δηλαδή δονήσεις στα οστά γύρω από τα αφτιά του χρήστη.

Ο ενσωματωμένος αποθηκευτικός χώρος θα είναι 16 GB, από τα οποία τα 12 GB θα είναι ελεύθερα, ενώ τα Google Glasses θα προσφέρουν τη δυνατότητα συγχρονισμού με μια υπηρεσία cloud storage της Google, πιθανότητα την Google Drive.

Όσον αφορά την αυτονομία τους, η αμερικανική εταιρεία υποστηρίζει ότι θα φτάνει το «ένα 24ωρο για τυπική χρήση», παρόλο που σημειώνει πως η διάρκεια «ζωής» της μπαταρίας θα επηρεάζεται από τη χρήση υπηρεσιών όπως το Hangout του Google+ ή τη συχνή λήψη βίντεο.

Τα γυαλιά θα συνδέονται σε δίκτυα Wi-Fi, υποστηρίζοντας το πρωτόκολλο 802.11b/g, και θα μπορούν να λειτουργήσουν με οποιοδήποτε τηλέφωνο διαθέτει Bluetooth, αν και θα ποικίλλει το εύρος της συμβατότητας. Στη λίστα αναφέρεται επίσης μία εφαρμογή ονόματι MyGlass, για τηλέφωνο με λειτουργικό Android 4.0.3 και άνω, μέσω της οποίας θα ενεργοποιείται το GPS και η ανταλλαγή μηνυμάτων SMS.

Παράλληλα, η εταιρεία ειδοποίησε τους πρώτους 2.000 χρήστες που είχαν προπαραγγείλει τα Google Glasses, και οι οποίοι είναι προγραμματιστές που είχαν συμμετάσχει στο περσινό συνέδριο της Google, ότι μέσα στις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσουν σταδιακά να παραλαμβάνουν τις συσκευές τους. Ωστόσο, η εταιρεία δεν έκανε γνωστό πότε θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή ώστε να διατεθούν στο εμπόριο, μια ημερομηνία που αναλυτές τοποθετούν στις αρχές του 2014.

Επιπλέον, η Google διέθεσε το Mirror API Overview, το οποίο επιτρέπει την ανάπτυξη εφαρμογών για τα «έξυπνα» γυαλιά.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!