tromaktiko: Η Google ετοιμάζει να ενσωματώσει έναν virus scanner σε επόμενη αναβάθμιση του Google Play

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Η Google ετοιμάζει να ενσωματώσει έναν virus scanner σε επόμενη αναβάθμιση του Google Play



Το Google Play φαίνεται να ετοιμάζει έναν ενσωματωμένο scanner για malware. Αυτό το στοιχείο βρέθηκε σε μια λίστα από τις τελευταίες ενημερώσεις του Google Play και είναι η απόδειξη ότι η Google πράγματι εργάζεται πάνω σε ένα project για μια ενσωματωμένη εφαρμογή η οποία ανιχνεύει ιούς για Android. Τα νέα είναι ευχάριστα και τελικά θα ηρεμήσουν πολλοί χρήστες που αμφέβαλαν για την ασφάλεια του λειτουργικού της Google.

Το εν λόγω λογισμικό αναφέρεται ως «App Check» και από την εμφάνιση του μόνο καταλαβαίνουμε ότι είναι ακριβώς εκεί για την ανίχνευση κακόβουλου λογισμικού. Κρίνοντας από όλα τα ορατά στοιχεία (δεν υπάρχει τίποτα επίσημο ακόμα), το App Check θα σαρώνει πρώτα τις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές για να δεί αν με κάποιο τρόπο, ήδη υπάρχει κακόβουλου λογισμικού στη συσκευή σας.

Δεύτερον και όπως είναι αναμενόμενο, θα παρακολουθεί τις νέες εγκαταστάσεις και θα σας προειδοποιήσει εάν αυτές περιέχουν κακόβουλο λογισμικό.

Μπορείτε να πείτε ότι είναι ένας σαρωτής malware όχι μόνο στα χαρτιά, αλλά και με τις συνοδευτικές εικόνες του όπως μια ασπίδα και θαυμαστικά μέσα σε τρίγωνα. Τα αποτελέσματα της σάρωσης θα είναι «All-good» και «Oh no!«.
Όλα αυτά είναι άκρως ενθαρρυντικά, αλλά ας υπογραμμίσουμε το γεγονός ότι το «App Check» δεν είναι ακόμη σε λειτουργία. Κατά πάσα πιθανότητα θα φτάσει σε μελλοντικές εκδόσεις του Android, οπότε και αναμένεται να λειτουργήσει μαζί με την online υπηρεσία «Bouncer» της Google.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!