tromaktiko: Φούρνος μαγειρεύει μέσω...sms

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Φούρνος μαγειρεύει μέσω...sms



Δέχεται εντολές από κινητά τηλέφωνα και iPad και απαντά με γραπτά μηνύματα.

Μια από τις παλαιότερες και πιο επιτυχημένες βρετανικές εταιρίες κατασκευής λευκών συσκευών (ψυγείων, φούρνων κλπ) ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά το πιο προηγμένο και «έξυπνο» μοντέλο της. Το AGA iTotal Control είναι ένας φούρνος που μπορεί να ελέγχεται από τον κάτοχο της από μακριά μέσω υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων και άλλων φορητών ηλεκτρονικών συσκευών όπως οι ταμπλέτες. Ο κάτοχος στέλνει οδηγίες μέσω γραπτών μηνυμάτων στον φούρνο και εκείνος μόλις εκτελέσει την εντολή τον ενημερώνει.

Μαγειρική από μακριά

Το AGA iTotal Control διαθέτει δύο εστίες (μάτια) και τρεις ξεχωριστούς θαλάμους. Εναν για ψήσιμο κρέατος, ένα για ψήσιμο ψωμιού και γλυκών και έναν για σιγοβράσιμο. Ο φούρνος συνδέεται με το σύστημα ασύρματης σύνδεσης της κατοικίας (wi-fi) και έτσι δεν χρειάζεται ο κάτοχος να δημιουργήσει νέες καλωδιώσεις και συνδέσεις στην κουζίνα του. Το AGA iTotal Control δέχεται εντολές για να ενεργοποιεί και απενεργοποιεί τον κάθε θάλαμο ξεχωριστά ή και όλους μαζί.

Ετσι μπορεί κάποιος να τοποθετήσει το φαγητό του στον φούρνο πριν φύγει από το σπίτι και να δώσει εντολή να αρχίσει να ψήνεται αργότερα έτσι ώστε το φαγητό να είναι έτοιμο και ζεστό όταν επιστρέψει.

pournari.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!