tromaktiko: Ρομάριο ένας ακαταμάχητος σκόρερ [ video ]

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Ρομάριο ένας ακαταμάχητος σκόρερ [ video ]



 Ρομάριο ντε Σόουζα Φαρία το πλήρες όνομα του, βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής που γέμισε τις αντίπαλες εστίες με 928 γκολ...
ξεκίνησε την καριέρα του από τη Βάσκο ντε Γκάμα, πήρε  μεταγραφή στην Αϊτχόβεν της Ολλανδίας σε ηλικία 22 ετών, όπου ξεκίνησε να ξεδιπλώνει το ταλέντο του στα ευρωπαϊκά γήπεδα.


Ακόμη τον θυμάται ο Βάϊος Καραγιάννης στον επαναληπτικό αγώνα Αϊτχόβεν ΑΕΚ 3-0 το 1992 στην Ολλανδία, αφού ο βραζιλιάνος επιθετικός έκανε τον καρδιτσιώτη αριστερό οπισθοφύλακα της ΑΕΚ να χάσει τον ύπνο του, σκοράροντας χατ - τρικ  και δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του, μετά το 1-0 που ηττήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια.


 Η πορεία του Ρομάριο είχε και συνέχεια, με τον επόμενο σταθμό να ονομάζεται Μπαρτσελόνα, όπου αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες του Γιόχαν Κρόιφ κατακτώντας ένα πρωτάθλημα Ισπάνίας. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Βραζιλία και έγινε ένας ακόμη ποδοσφαιρικός ''γυρολόγος'', με μικρά περάσματα από τα Πρωταθλήματα του Κατάρ, Αμερικής και Αυστραλίας.



Κορυφαία του στιγμή ήταν η κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου το 1994 με τα χρώματα της σελεσάο, συνθέτοντας ένα απίστευτο επιθετικό δίδυμο με τον Μπεμπέτο. Κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε ηλικία 41 έτων.




     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!