tromaktiko: Ομελέτα με κολοκυθάκι και κόκκινο κάρυ

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Ομελέτα με κολοκυθάκι και κόκκινο κάρυ



Υλικά συνταγής
3 αυγά
2 κ.σ. γάλα
1 μικρό κολοκυθάκι...

1-2 κ.σ. αλεύρι
½ φλιτζ. ηλιέλαιο για τηγάνισμα
2 μανιτάρια
½ πιπεριά πράσινη
λίγα φύλλα μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 κ..σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. κόκκινο κάρυ
αλάτι
cookon
λιγότερο από 30 λεπτά
τηγάνι
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 άτομο

Διαδικασία συνταγής

Κόβουμε στη μέση κατά μήκος κι έπειτα σε φέτες το κολοκυθάκι. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και αλευρώνουμε ελαφρά. Βάζουμε στο τηγάνι το ηλιέλαιο και τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και καθαρίζουμε το τηγάνι από το λάδι.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το κόκκινο κάρυ και αλάτι. Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά. Μόλις μαλακώσουν ελαφρά, προσθέτουμε τα αυγά και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε για 20 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί από κάτω. Την γυρνάμε για μερικά δευτερόλεπτα, ίσα-ίσα να πάρει χρώμα και από την άλλη πλευρά.
Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με μαϊντανό.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!