tromaktiko: Ανοίγουν οι διαδικασίες για αποζημιώσεις στην Ασπίς και από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής

Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Ανοίγουν οι διαδικασίες για αποζημιώσεις στην Ασπίς και από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής



Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται το επόμενο χρονικό διάστημα στο ζήτημα της...
ενεργοποίησης του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής (ΕΚΖ). Ήδη έχουν συγκροτηθεί οι απαραίτητες ομάδες εργασίας υπό τον συντονισμό της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, με την συμμετοχή στελεχών από την Τράπεζα της Ελλάδος και την εκκαθαριστική αρχή του Ομίλου Ασπίς.

Αυτο αναφέρει, μεταξύ άλλων, ανακοίνωση του Συλλόγου Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια επισημαίνοντας και τα παρακάτω :

Υπενθυμίζουμε ότι η ενεργοποίηση του ΕΚΖ, το οποίο συστήθηκε με τον νόμο 3867/2010, αποτελεί πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας ήδη από την επομένη της ψήφισής του, διότι μόνο με αυτόν τον μηχανισμό οι ζημιωθέντες ασφαλισμένοι της Ασπίς Πρόνοια θα αποζημιωθούν με ικανοποιητικό τρόπο.

Οι ασφαλισμένοι της Commercial Value έχουν ήδη αποζημιωθεί σε ικανοποιητικό ποσοστό αλλά και αυτοί αναμένουν την κάλυψη του 70% από το ποσό το οποίο υπολείπεται του κεφαλαίου που δικαιούνται.

Είναι σημαντικό να παρατηρήσουμε για άλλη μια φορά την απόλυτη απουσία της κυβέρνησης από την διαδικασία, ιδιαίτερα όσον αφορά το ζήτημα των ασφαλισμένων οι οποίοι με εντελώς άδικο τρόπο έχουν βρεθεί εκτός των καταστάσεων δικαιούχων ασφάλισης. Παρά τις επαναλαμβανόμενες οχλήσεις μας το Υπουργείο οικονομικών αρνείται κάθε συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου μας, επικαλούμενο συνεχώς φόρτο εργασίας. Ο Σύλλογός μας όμως θα επιμείνει για την αποκατάσταση αυτής της τεράστιας αδικίας, μέχρις εσχάτων και με κάθε κυβέρνηση.

Αποτελεί επίσης απορίας άξιον για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν απαντάει στην για δεύτερη φορά κατατεθειμένη ερώτηση του κόμματος της ΝΔ μέσω της οποίας ζητούνται συγκεκριμένες απαντήσεις για όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους ασφαλισμένους. Αγνοεί τους ζημιωθέντες, αγνοεί και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και ενώ είναι υποχρεωμένη να απαντήσει εντούτοις δεν το κάνει διότι δεν προβλέπονται κυρώσεις…

Οι εξελίξεις στο θέμα των ανακοπών και των εφετείων είναι αρχικά ενθαρρυντικές καθώς οι πρώτες αποφάσεις που έχουμε πάρει είναι θετικές για τους ασφαλισμένους. Βέβαια είναι ακόμα νωρίς, πιο ασφαλή συμπεράσματα θα έχουμε τους επόμενους μήνες όπου αναμένονται οι εκδόσεις εκατοντάδων αποφάσεων.

Οι επόμενες καταβολές προς τους δικαιούχους ασφάλισης θα γίνουν εντός των επομένων ημερών, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί ακόμα μία καταβολή εντός του μηνός Μαΐου.

Ο Σύλλογός μας θα σας κρατάει ενημερωμένους για όλες τις εξελίξεις, ενώ για άλλη μια φορά σας υπενθυμίζουμε την ελάχιστη υποχρέωσή σας προς τον αγώνα μας (συνδρομή 40€ τον χρόνο) μέσω της οποίας παραμένουμε ζωντανοί και πρέπει οπωσδήποτε να παραμείνουμε ζωντανοί μέχρι δικαίωσης και του τελευταίου ασφαλισμένου. Μην ξεχνάτε όσα έχουμε καταφέρει όλοι μαζί ενωμένοι κάτω από ισχυρά αντίξοες συνθήκες. Ο καλός αγώνας συνεχίζεται με δυνατή θέληση και ενότητα μεταξύ μας.

Με εκτίμηση
Το ΔΣ του Συλλόγου
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!