tromaktiko: 10 τρόποι για να γίνεις πιο δημιουργικός στην εργασία σου

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

10 τρόποι για να γίνεις πιο δημιουργικός στην εργασία σου



Έχεις παρατηρήσεις πως οι άνθρωποι μετά από ένα χρονικό διάστημα χάνουν το ενδιαφέρον για τη δουλειά τους;...
Εκεί που ήταν αποδοτικοί, ξαφνικά, δεν τους ικανοποιεί η εργασία τους, ούτε και η επαγγελματική τους εξέλιξη. Έχεις αναρωτηθεί γιατί;

Ο λόγος είναι πολύ πιο απλός από όσο μπορείς να φανταστείς. Γιατί πολύ απλά μετά την εργασία δεν έχεις μια ασχολία που να σε γεμίζει. Πραγματικά, όταν ζεις μια δραστήρια και ενδιαφέρουσα ζωή εκτός εργασίας έχεις κίνητρο να είσαι καλά ψυχολογικά, γεμάτος αυτοπεποίθηση και πιο αποδοτικός στο επαγγελματικό σου περιβάλλον.

Μπορεί με την πρώτη σκέψη να σου φαίνεται λίγο περίεργο πως σχετίζεται η προσωπική σου ζωή με την επαγγελματική, αλλά είναι απόλυτα συνδεδεμένες. Για παράδειγμα, αν μετά την εργασία σου επιστρέφεις στο σπίτι και κάθεσαι μπροστά από την τηλεόραση, χωρίς να έχεις καμία άλλη διέξοδο, περιμένοντας να ξημερώσει να πας στη δουλειά χάνεις τον ενθουσιασμό σου για οτιδήποτε και μπαίνεις σε μια επαναλαμβανόμενη ρουτίνα.

Για να γίνεις πιο δημιουργικός και αποδοτικός στην εργασία σου έχω τις κατάλληλες προτάσεις που θα σε κινητοποιήσουν:

Βρες ένα hobby
Μόλις τελειώσεις την εργασία σου ασχολήσου με κάτι που αγαπάς και σε χαλαρώνει. Αν δεν έχεις βρει ακόμα την κλίση σου, δοκίμασε διαφορετικά πράγματα μέχρι να κατασταλάξεις. Επίσης, κάνε πραγματικότητα κάτι που ήθελες από παιδί και δεν σε άφηναν οι γονείς σου. Όταν ξέρεις πως μετά τη δουλειά σε περιμένει κάτι άλλο που σε γεμίζει πολύ σου δημιουργούνται ευχάριστα συναισθήματα. Μπορείς να κάνεις ποδήλατο, να ασχοληθείς με την κηπουρική, να κάνεις κάποιο άθλημα, να γραφτείς σε κάποιο σεμινάριο, ακόμα και να μάθεις μια ξένη γλώσσα.

Δείπνο με φίλους
Κάποιες φορές, αντί να επιστρέφεις από την δουλειά στο σπίτι, επέλεξε να αφιερώνεις χρόνο στους φίλους σου. Πρότεινε να πάτε για φαγητό ή για after drink να πείτε τα νέα σας και να δείτε κόσμο.

Κοιμήσου σωστά
Μην ξενυχτάς άδικα, ιδιαίτερα μπροστά από την τηλεόραση που δεν έχει να σου προσφέρει απολύτως τίποτα. Πριν κοιμηθείς απόλαυσε ένα χαλαρωτικό ντουζ. Ξάπλωσε νωρίς για να ξεκουραστείς.

Ταξίδεψε
Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να εξερευνείς νέους τόπους. Κάνε το κουμάντο σου και επένδυσε τα χρήματα σου σε ένα προορισμό που πάντα ονειρευόσουν να επισκεφτείς.

Να έχεις επαφή με την φύση
Εκτός από τα σαββατοκύριακα, φρόντισε και μέσα στην βδομάδα να έρχεσαι σε επαφή με την φύση. Μπορείς να κάνεις μια απογευματινή βόλτα σε πάρκο ή δίπλα στη θάλασσα για να αλλάξει θετικά η διάθεση σου.

Θέσε στόχους
Δεν έχει σημασία αν είναι μικροί ή μεγάλοι οι στόχοι σου, αλλά να βάζεις. Οι στόχοι μας δίνουν κίνητρο για να προχωρήσουμε μπροστά και όχι να μένουμε στάσιμοι. Ξεκίνησε από κάτι μικρό και σιγά σιγά θέσε υψηλότερους. Προτείνω για αρχή να θέτεις καθημερινούς στόχους για να έχεις μεγαλύτερο κίνητρο.

Διεύρυνε τον κύκλο σου
Μπορεί να είσαι σταθερός χαρακτήρας με συγκεκριμένους φίλους, αλλά μην μένεις μόνο εκεί. Γνώρισε νέους ανθρώπους για να ανοίξουν οι ορίζοντες σου. Ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να σε οδηγήσει όλο αυτό. Για αυτό να είσαι ανοιχτός σε νέους ανθρώπους.

Διακόσμησε όμορφα το γραφείο σου
Φτιάξε ένα χώρο που να σε εμπνέει και να νιώθεις άνετα μέσα σ αυτόν. Μπορείς να βάλεις κεριά, φωτογραφίες αγαπημένων σου προσώπων και να έχεις ένα βάζο με λουλούδια που σου φτιάχνουν την διάθεση. Σε καμία περίπτωση μην έχεις ένα ακατάστατο γραφείο γεμάτο χαρτιά, βιβλία και φακέλους. Βάλε τάξη για να είσαι σε.. τάξη.

Μην κάνεις πολλά πράγματα μαζί
Ο λόγος είναι γιατί θα κουραστείς πολύ εύκολα με τόσες ευθύνες και προθεσμίες. Οργάνωσε σωστά το πρόγραμμα της ημέρας σου για να έχεις καθαρό μυαλό. Τελειώνοντας κάνε ένα γρήγορο πλάνο της επόμενης ημέρας.

Κάνε αλλαγές
Πολλοί άνθρωποι μένουν στάσιμοι γιατί πολύ απλά φοβούνται να αλλάξουν ότι δεν τους αρέσει. Δυστυχώς, έχουν μάθει μέσα σ αυτή την ασφάλεια που τελικά τους πνίγει και δεν παίρνουν την πρωτοβουλία να πάνε τη ζωή τους ένα βήμα παραπέρα. Πάρε χαρτί και μολύβι για να γράψεις όσα δεν σε ευχαριστούν και εμποδίζουν την πρόοδο σου. Για να πας μπροστά πρέπει να αποχωριστείς όλα όσα στέκονται εμπόδιο στο δρόμο σου.

Καλή επιτυχία στη νέα σου αρχή!
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!