tromaktiko: Το Διαστημοπλάνο θα πηγαινοφέρνει επιβάτες & φορτία στο διάστημα [video]

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Το Διαστημοπλάνο θα πηγαινοφέρνει επιβάτες & φορτία στο διάστημα [video]



Το Skylon είναι το νέο σκάφος το οποίο θα μεταφέρει εμπορεύματα και ανθρώπους στο διάστημα με ταχύτητα...
Ο τίτλος του είναι "διαστημοπλάνο" και το μέλλον του ανήκει. Άλλωστε το αποδεικνύει ο φουτουριστικός του σχεδιασμός που το κάνει να θυμίζει έντονα ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Η αρχική ιδέα για τον σχεδιασμό του έρχεται από πολύ πίσω, από τη δεκαετία του 1980 από την British Aerospace και τη Rolls Royce.

Όμως το Hotol όπως ονομάστηκε το προτεινόμενο σκάφος είχε σημαντικές τεχνικές αδυναμίες και έτσι η κατασκευή του εγκαταλείφθηκε. Κάποιοι όμως δεν το έβαλαν κάτω.Συνέχισαν την εργασία τους και προχώρησαν σε βελτιώσεις.

Δημιούργησαν την εταιρία Reaction Engines Limited (REL) και αποφάσισαν να σχεδιάσουν ένα σκάφος με βάση ένα νέο επαναστατικό σύστημα προώθησης, το Sabre.

Πριν λίγο καιρό, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στη χρηματοδότηση της κατασκευής του Skylon και μόλις χτες, Πέμπτη, η REL έκανε γνωστό ότι η Rolls Royce και η Boeing θα συμμετάσχουν και αυτές με ένα ποσό που θα αγγίξει τα 37 εκατ. δολάρια.

Η συμμετοχή των δύο εταιρειών θα επιταχύνει την κατασκευή του Skylon και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αυτή θα ολοκληρωθεί το 2020. Εάν όλα πάνε σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το 2025 θα έχουν ολοκληρωθεί οι δοκιμές του και θα είναι έτοιμο να ξεκινήσει τις πτήσεις.

Το Skylon θα χρησιμοποιεί ένα υβριδικό κινητήρα που συνδυάζει τις λειτουργίες των πυραυλοκινητήρων αλλά και των κινητήρων τύπου τζετ. Το καύσιμο του είναι μίγμα υδρογόνου-οξυγόνου και όταν το σκάφος θα βρίσκεται σε μικρά ύψη το απαιτούμενο οξυγόνο θα λαμβάνεται από την ατμόσφαιρα.

Άλλο σημαντικό πλεονέκτημα του Skylon είναι επίσης ότι μπορεί να χρησιμοποιεί κοινά αεροδρόμια για την προσγείωση και απογείωσή του. Το Skylon θα μπορεί να μεταφέρει ανθρώπους και φορτία οπουδήποτε στη Γη μέσα σε διάστημα μάξιμουμ τεσσάρων ωρών. Θα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στον τομέα του διαστημικού τουρισμού μεταφέροντας επιβάτες έξω από τη γήινη ατμόσφαιρα αλλά και να μεταφέρει φορτία (π.χ δορυφόρους) στο Διάστημα.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!