tromaktiko: Χανιά: Ισόβια για τους βασανιστές της σούπερ – γιαγιάς: Την είχαν δέσει με σύρμα αλλά ειδοποίησε μέσω skype την ανιψιά της στην Αυστραλία!

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Χανιά: Ισόβια για τους βασανιστές της σούπερ – γιαγιάς: Την είχαν δέσει με σύρμα αλλά ειδοποίησε μέσω skype την ανιψιά της στην Αυστραλία!



Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Εφετείο Κακουργημάτων Δυτικής Κρήτης σε δύο...
Αλβανούς πολίτες, 32 και 36 ετών, οι οποίοι στις 16 Ιανουαρίου του 2017 είχαν ληστέψει ζευγάρι ηλικιωμένων στον Φουρνέ του Δήμου Πλατανιά στα Χανιά, εγκαταλείποντάς τους στην συνέχεια δεμένους με σύρμα και με ανοικτή την παροχή του υγραερίου. Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τότε, λόγω της «σούπερ-γιαγιάς» η οποία αν και δεμένη, κατάφερε να ανοίξει το τάμπλετ και να ειδοποιήσει μέσω skype την ανιψιά της στην Αυστραλία, η οποία στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία.


Στο μεταξύ οι δράστες τράπηκαν σε φυγή αφού αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των χιλίων διακοσίων ευρώ, χρυσό σταυρό, βέρα και διάφορα έγγραφα ενώ εντοπίστηκαν λίγες ημέρες μετά, έτοιμοι να ταξιδέψουν εκτός Ελλάδος.

ΕΔΩ: Γλύτωσαν τον θάνατο… Η σούπερ γιαγιά, το τάμπλετ και η Αστυνομία στα Χανιά που ειδοποιήθηκε μέσω… Αυστραλίας

Και οι δύο κρίθηκαν ένοχοι για την κατηγορία της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα, δεν τους αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό και το Δικαστήριο, εξαντλώντας το εύρος της ποινής, τους επέβαλε ισόβια παρότι τους έκρινε «αθώους» για τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της απόπειρας έκρηξης.

Τα όσα έζησε περιέγραψε με πλήρη διαύγεια πνεύματος η 82χρονη, με το Δικαστήριο να την συγχαίρει για το πώς κατάφερε να γλιτώσει ενώ συγκλονιστική ήταν και η κατάθεση του αξιωματικού Ασφαλείας που χειρίστηκε την υπόθεση, ο οποίος έκανε λόγο για μια ληστεία με πρωτοφανή σκληρότητα.

Ο 88χρονος απεβίωσε 20 μέρες μετά, ωστόσο το Δικαστήριο δεν δέχτηκε πως ο θάνατός του σχετιζόταν με το γεγονός της ληστείας. Ακόμη, δεν αποδείχτηκε ότι οι ίδιοι οι ληστές είχαν ανοίξει την παροχή του υγραερίου για να προκαλέσουν έκρηξη, όπως είχε ανακοινωθεί στην συνέντευξη τύπου της αστυνομίας μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Θυμίζουμε ότι τότε οι Αρχές είχαν φτάσει στα ίχνη των δραστών αξιοποιώντας πληροφορίες και καθώς οι ίδιοι είχαν πέσει σε αντιφάσεις κατά την ανάκριση. Ο ένας εκ των δύο δούλευε για χρόνια για την ηλικιωμένη, η οποία μάλιστα τον φρόντιζε, του μαγείρευε και τον είχε υπό την προστασία της. Στο σπίτι του είχε βρεθεί κομμάτι ύφασμα όπως αυτό που είχε χρησιμοποιηθεί για να τους φιμώσει και στη συνέχει ομολόγησαν την πράξη τους.

Πάντως από την πλευρά της υπεράσπισης των κατηγορουμένων η ποινή σχολιάζεται ως ιδιαίτερη αυστηρή για το αδίκημα της ληστείας και πρόκειται να ασκηθεί έφεση.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!