tromaktiko: Συγκίνηση και Ανατριχίλα: Η τελευταία "πτήση" για τον Γιώργο Μπαλταδώρο – Σκεπασμένο με τη γαλανόλευκη το φέρετρό του - Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του [photo+video]

Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Συγκίνηση και Ανατριχίλα: Η τελευταία "πτήση" για τον Γιώργο Μπαλταδώρο – Σκεπασμένο με τη γαλανόλευκη το φέρετρό του - Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του [photo+video]



- Κηδεύεται σήμερα στο χωριό του, το Μορφοβούνι Καρδίτσας, ο Γιώργος Μπαλταδώρος 
- Θερμό χειροκρότημα από πλήθος κόσμου όταν η σορός έφτασε στον Ιερό Ναό 
- Από τη συγκίνηση έχασε προσωρινά τις αισθήσεις του μέλος του τιμητικού αγήματος 
- Στο τελευταίο αντίο θα βρεθεί η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας και ο πρόεδρος της ΝΔ...


Ο θρήνος ανείπωτος. Η οδύνη «σκεπάζει» τα πάντα. Ο Γιώργος Μπαλταδώρος, ο ήρωας της Πολεμικής Αεροπορίας που έχασε τη ζωή του από τη συντριβή του Mirage 2000-5 την περασμένη Πέμπτη ανοιχτά της Σκύρου, συνοδεύεται σήμερα (14.04.2018) στην τελευταία του κατοικία. Στον τόπο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, στο Μορφοβούνι Καρδίτσας.

Μια ολόκληρη χώρα έχει βυθιστεί στο πένθος. Ένα ολόκληρο χωριό αποχαιρετά το άξιο τέκνο του, που έπεσε υπηρετώντας την πατρίδα. Το φέρετρο του Γιώργου Μπαλταδώρου ήταν σκεπασμένο με τη γαλανόλευκη, εκείνη που υπηρετούσε ως την τελευταία στιγμή. Προηγούνταν το ξίφος και πηλήκιο του. Η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Τη στιγμή που έφτασε στην εκκλησία το φέρετρο, η σιωπή «έσπασε» από το θερμό χειροκρότημα όσων ήταν ήδη εκεί για να τον υποδεχτούν.

Δείτε τη συγκλονιστική στιγμή



Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του Μαίρη, οι γονείς του και ο αδερφός του Χρήστος. Στο πλευρό τους όλοι οι κάτοικοι του χωριού και όχι μόνο. Εκεί είναι συνάδελφοί του, φίλοι του, άνθρωποι που τον γνώριζαν.

Τιμητικό άγημα απέδωσε τιμές. Είναι τέτοια η συγκίνηση που ένα μέλος του αγήματος δεν άντεξε. Έχασε τις αισθήσεις του και χρειάστηκε να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που βρίσκεται στο σημείο.

Γιώργος Μπαλταδώρος: Το τελευταίο αντίο σε έναν ήρωα
Ο Γιώργος Μπαλταδώρος επιστρέφει στον τόπο που γεννήθηκε για τελευταία φορά.

Στο χωριό που δεν εγκατέλειψε ποτέ, που πάντα επέστρεφε, για να δει τους συγγενείς του και να μοιραστεί μαζί τους χαρούμενες στιγμές, κανείς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της τραγωδίας που «χτύπησε» την οικογένεια Μπαλταδώρου.

Αβάσταχτες οι στιγμές που περνούν οι γονείς του και ο αδελφός του που ζουν μόνιμα εκεί.

Η σορός μεταφέρθηκε με C-130 στο αεροδρόμιο της 110 Π.Μ. στη Λάρισα και εν συνεχεία με πομπή στο Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου του Μορφοβουνίου.

Οι σημαίες στο Μορφοβούνι κυματίζουν μεσίστιες. Αγήματα και πλήθος κόσμου ήταν από νωρίς στην εκκλησία περιμένοντας τη σορό του αδικοχαμένου πιλότου.



Πηγή

Ραγίζει καρδιές το μήνυμα στο στεφάνι από τα παιδιά του Γιώργου Μπαλταδώρου: "Μπαμπάκα μας, καμάρι μας, δεν θα σε..." [photos+video]

- Κηδεύεται σήμερα στο χωριό του, το Μορφοβούνι Καρδίτσας, ο Γιώργος Μπαλταδώρος 
- Θερμό χειροκρότημα από πλήθος κόσμου όταν η σορός έφτασε στον Ιερό Ναό 
- Σκεπασμένο με τη γαλανόλευκη το φέρετρό του 
- Από τη συγκίνηση έχασαν προσωρινά τις αισθήσεις τους συγγενής του αδικοχαμένου σμηναγού και μέλος του τιμητικού αγήματος 
- Στην εκκλησία για την κηδεία ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης...

Πτώση Mirage: Το βίντεο ντοκουμέντο, ο καταγραφέας πτήσης και οι συνομιλίες

- Το δεύτερο μαχητικό κατέγραψε την πτώση του Γιώργου Μπαλταδώρου 
- Στο βίντεο του δεύτερου Mirage 2000-5 αναζητούν απαντήσεις οι εμπειρογνώμονες 
- «Ακούνε» στο βυθό τον καταγραφέα του μοιραίου αεροσκάφους...
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!