tromaktiko: Οι (πρώτες) εντυπώσεις μου από το Βουκουρέστι

Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Οι (πρώτες) εντυπώσεις μου από το Βουκουρέστι



Το φετινό Πάσχα αποφασίσαμε με το αγόρι μου (έτσι αποκαλώ ακόμα τον σύζυγο μου) να το περάσουμε στο Βουκουρέστι...

Ήθελα πολύ να πάω στη χώρα που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο παππούς μου μιας και είχα ακούσει τόσα πολλά πράγματα, ενώ η ρουμανική γαστρονομία μου είναι ιδιαίτερα οικεία.

Πολλές φορές ο παππούς μου εξιστορούσε ιστορίες από το Βουκουρέστι και την ζωή του εκεί. Μάλιστα, μου είχε καταρρίψει τον μύθο γύρω από τον Κόμη Δράκουλα (ότι είναι βρικόλακας ).

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα γράψω αναλυτικό άρθρο- οδοιπορικό για το Βουκουρέστι. Προς το παρόν θα μοιραστώ όσα με εντυπωσίασαν και όσα με δυσαρέστησαν:

Το Βουκουρέστι είναι μια πολύ καθαρή πόλη –ακόμα και τις ημέρες του Πάσχα δεν έβλεπες σκουπίδια στους δρόμους.

Η πόλη ψάχνει την ταυτότητα της –είναι ξεκάθαρο σε κάθε γωνία. Τα επιβλητικά αρχοντικά συνυπάρχουν με τις φτωχικές, «στριμωγμένες» πολυκατοικίες.

Στο κεντρικό Sector 1 υπάρχουν πολλά μαγαζάκια για καλλιτέχνες.

Περίπου 15 λεπτά από το κέντρο βρίσκεται το ωραιότερο πάρκο της πόλης, το Herastrau. Εκεί μέσα μπορείς να κάνεις πολλές δραστηριότητες και να δοκιμάσεις τοπικές νοστιμιές.
Η Παλαιά Πόλη είναι ολόκληρη ένα έργο τέχνης. Περπάτησε στα σοκάκια, βγάλε πολλές φωτογραφίες αλλά απέφυγε το φαγητό. Για ένα διάλειμμα πίνοντας καφέ είναι το καλύτερο.
Η ρουμανική κουζίνα είναι «βαριά» με αρκετά μπαχαρικά. Εξάλλου, οι χαμηλές θερμοκρασίες θέλουν λιπαρό φαγητό. Αν είσαι λάτρης της σούπας θα απολαύσεις νοστιμότατες επιλογές.
Πέρα από τα κρεατικά, το τουρσί, τα φασόλια και η μαμαλίκα (ή πολέντα) είναι τα πιο ξακουστά πιάτα.

Οι οδηγοί των αυτοκινήτων σταματάνε για να περάσουν οι πεζοί.
Στη πόλη μπορείς να κινηθείς άνετα με το ποδήλατο σου –υπάρχουν μέχρι και φανάρια.
Οι κάτοικοι δεν μιλούν πολύ καλά αγγλικά –συγκεκριμένα η νεολαία μιλάει αγγλικά και θα σε βοηθήσει σε ότι χρειαστείς. Ακόμα δεν έχουν εξελιχτεί τόσο στο θέμα του τουρισμού.
Θα βρεις πολλά οικονομικά ξενοδοχεία. Επίσης, σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες με spa μπορείς να βγάλεις all day spa –δεν κοστίζει ακριβά.

Δοκίμασε τοπικά γλυκά.
Στη Παλαιά Πόλη οι τιμές δεν είναι τόσο οικονομικές όσο σε άλλες συνοικίες. Για παράδειγμα, ένα burger ξεκινάει από 8 ευρώ.

Φεύγοντας από το Βουκουρέστι κράτησα τις πιο όμορφε εικόνες και σου προτείνω να το επισκεφτείς (ακόμα και για πσκ).

Θα επιστρέψω ξανά σ αυτή την ξεχωριστή και ιδιαίτερη πόλη των Βαλκανίων που κερδίζει ολοένα τους ταξιδευτές.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!