tromaktiko: Τραγανό σνακ ρεβιθιού με μπαχαρικά

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Τραγανό σνακ ρεβιθιού με μπαχαρικά



Από την Βίκυ Χριστοπούλου
Ένα σνακ, που θυμίζει πολύ ξηρούς καρπούς και...
που μπορούμε να το ετοιμάσουμε πολύ εύκολα στο σπίτι μας, για να το σερβίρουμε μ' ένα ποτό στους καλεσμένους μας.

Ή μπορούμε απλά να το ευχαριστηθούμε βλέποντας μια καλή ταινία. Ή και να το πάρουμε στο γραφείο! Τα ρεβίθια, όπως δεν τα έχουμε ξαναδεί!

Υλικά

200 γρ. ρεβίθια ξερά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κρεμμύδι σκόνη
½ κ.γ. σκόρδο σκόνη
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
¼ κ.γ. κουρκουμά
¼ κ.γ. ροζ αλάτι Ιμαλαΐων
¼ κ.γ. κύμινο
1 κ.σ. διατροφική μαγιά ή περισσότερο, προαιρετικά

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για τουλάχιστον 8 ώρες.
Τα ξεπλένουμε, τα σουρώνουμε και τα στεγνώνουμε καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Σ' ένα μπολάκι, φέρνουμε μαζί όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε φτιάχνοντας μια πάστα.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου και εκεί ανακατεύουμε τα ρεβίθια με την πάστα που φτιάξαμε, μέχρι να καλυφθούν όλα με ένα λεπτό στρώμα.

Ψήνουμε στο φούρνο για 50’ περίπου, φροντίζοντας να ανακατέψουμε τα ρεβίθια ή να κουνάμε λίγο τη λαμαρίνα κάθε 15 ‘ περίπου, για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Αφαιρούμε τη λαμαρίνα από το φούρνο και αφήνουμε τα ρεβίθια να κρυώσουν για 10’ πριν τα απολαύσουμε.
Πηγή



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!