tromaktiko: Σκάνδαλο με καναδέζικο υποβρύχιο στη Σούδα – Εντολή Κουρουμπλή για έρευνα σε βάθος [Φωτογραφία - Ντοκουμέντο]

Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Σκάνδαλο με καναδέζικο υποβρύχιο στη Σούδα – Εντολή Κουρουμπλή για έρευνα σε βάθος [Φωτογραφία - Ντοκουμέντο]



Μέγα σκάνδαλο μέσα από το οποίο εγείρονται τεράστια ερωτηματικά, έχει προκύψει στη Νατοϊκή βάση της Σούδας, αφού σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της καθημερινής εφημερίδας «ΜΠΑΜ»...
ιδιώτης που δεν είναι πιστοποιημένος και φυσικά δε φέρει τις νόμιμες  προβλεπόμενες άδειες, φέρεται να έχει μεταφέρει απόβλητα από καναδέζικο υποβρύχιο που κατέπλευσε στο Ναύσταθμο της Κρήτης στις 27/03.


Συγκεκριμένα το όλο θέμα έχει να κάνει με την άντληση των πετρελαιοειδών του υποβρυχίου, η οποία πρέπει να γίνεται μόνο από εγκεκριμένη εταιρεία.

Αναλυτικότερα κι ενώ πιστοποιημένη εταιρεία κλήθηκε στο λιμάνι για να παραλάβει τα πετρελαιοειδή, το περασμένο Σάββατο, δύο ημέρες μετά, ιδιώτης ο οποίος σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές φέρεται να έχει συγγενικές σχέσεις με αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος, πιάστηκε με φορτίο που περιείχε επίσης πετρελαιοειδή.

Αμέσως ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές και άνδρες του Λιμενικού έφτασαν στο σημείο όπου πήραν δείγμα υγρού το οποίο και έστειλαν στο χημείο για ανάλυση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ,  πρόκειται  για μια υπόθεση μέσα από την οποία κατά περίεργο τρόπο ο επιχειρηματίας (γνωστό πρόσωπο των Χανίων, ο οποίος φέρεται να έχει έντονη επαγγελματική δραστηριότητα εντός και εκτός του Ναυστάθμου και κατά το παρελθόν εταιρείες συγγενικών του προσώπων έχουν απασχολήσει τις αρχές… ) κατάφερε να παρακάμψει τις νόμιμες διαδικασίες και να συλλέξει τ’ απόβλητα, τα οποία δε γνωρίζει κανείς που θα τα αποθήκευε.



Πάντως, το Λιμεναρχείο ενώ επιβεβαιώνει τα γεγονότα, διαψεύδει τη διάσταση αυτή του θέματος υποστηρίζοντας, πως ο ιδιώτης πήγε απλώς να παραλάβει το έρμα από το υποβρύχιο, το οποίο όμως δεν ήταν εντελώς καθαρό από πετρελαιοειδή κατάλοιπα, γι’ αυτό και προέκυψε το θέμα.

Όπως και να’ χει, δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε: Πού θα πήγαιναν όλα αυτά τα λύματα – απόβλητα αν δεν υπήρχε ή καταγγελία ή οποία προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του Λιμενικού Σώματος;

Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί πως μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας, παρενέβη το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ενημερώθηκε ο αρμόδιος υπουργός κ. Κουρουμπλής και η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση στο γραφείο Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου.


Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!