tromaktiko: Waymo: Η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης εφαρμόζεται και σε οχήματα για την μεταφορά φορτίων

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Waymo: Η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης εφαρμόζεται και σε οχήματα για την μεταφορά φορτίων



Η αξιοποίηση της τεχνολογίας των αυτοοδηγούμενων οχημάτων δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με την χρήση τους ως μέσα...
μαζικής μεταφοράς, αλλά προορίζεται για να δώσει λύσεις και στον πολύ σημαντικό τομέα των εμπορικών μεταφορών. Αυτό το έχουμε δει, άλλωστε, στο παρελθόν από την Daimler, αλλά τώρα ετοιμάζεται να μπει στο παιχνίδι και η Waymo.

Η θυγατρική της Alphabet (Google) ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε δοκιμές της τεχνολογίας της στην Ατλάντα για να μεταφέρει φορτία για τα data centers της Google με αυτοοδηγούμενες νταλίκες, στις οποίες υπάρχει κανονικά οδηγός για να ελέγχει από τα ηλεκτρονικά συστήματα ότι όλα πηγαίνουν καλά, αλλά και να μπορεί να επέμβει στην οδήγηση αν χρειαστεί.

Η εταιρεία αναφέρει ότι το λογισμικό είναι το ίδιο με αυτό των αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων και χρησιμοποιούνται οι ίδιοι αισθητήρες για να “βλέπει” το φορτηγό. Οι διαφορές έχουν να κάνουν στην εκπαίδευση του συστήματος επάνω στους τρόπους οδήγησης, επιτάχυνσης και πέδησης ενός τέτοιου τύπου οχήματος.

Για αρχή θα γίνονται δοκιμές αποκλειστικά με υλικό που αφορά εταιρείες της Google, αλλά δεν είναι μακριά η ημέρα που οι μεταφορές θα γίνονται αποκλειστικά από αυτοδοηγούμενα οχήματα.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!