tromaktiko: Tι βλέπουν οι πιλότοι της Φόρμουλα 1 μέσα από το Halo; [video]

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Tι βλέπουν οι πιλότοι της Φόρμουλα 1 μέσα από το Halo; [video]



Στα μέσα της προηγούμενης σαιζόν η αρχή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η FIA, επέλεξε τη...
χρήση του Halo, της διάταξης που θυμίζει λίγο και μπούμπερανγκ και τοποθετείται μπροστά από το κόκπιτ, προκειμένου οι πιλότοι να προστατεύονται καλύτερα.

Από ιπτάμενα αντικείμενα σε περίπτωση συγκρούσεων και ατυχημάτων, όπως είναι π.χ. οι τροχοί, που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμός ή ακόμα και απώλεια ζωής.

Έτσι λοιπόν όλα τα καινούργια μονοθέσια της σαιζόν 2018 που έχουν ήδη παρουσιαστεί διαθέτουν βεβαίως Halo, το οποίο σαφώς και δεν είναι ότι πιο καλαίσθητο υπάρχει. Παράλληλα δημιουργεί την εντύπωση στους εξωτερικούς παρατηρητές πως θα περιορίζει το οπτικό πεδίο των οδηγών, ειδικά στις (πολύ) μεγάλες ταχύτητες που έτσι κι αλλιώς στενεύει αισθητά.

Για το τι πραγματικά βλέπει ένα πιλότος μέσα από το κόκπιτ παρουσία της προστατευτικής διάταξης μπορούμε να πάρουμε μια γεύση από το βίντεο που ακολουθεί, που δείχνει τον Vallteri Botas στο τιμόνι της νέας Mercedes-AMG F1 W09 EQ Power+.

To Halo πάντως έχει και ένα άλλο μειονέκτημα: επηρεάζει κάποια από τα πιο συναρπαστικά και εντυπωσιακά πλάνα που βλέπει κανείς παρακολουθώντας ένα Γκραν Πρι από κάποια οθόνη: αυτά από την κάμερα στο κράνος του εκάστοτε οδηγού. Φυσικά και είναι η ασφάλεια πάνω από όλα, αλλά ίσως και να μπορούσε να εξασφαλιστεί και με κάποιον άλλο τρόπο. 
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!