tromaktiko: Κειμήλιο από "χρυσάφι"! Όταν ο Steve Jobs έκανε αίτηση για δουλειά με ορθογραφικά λάθη και μια... κουλή απάντηση!

Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Κειμήλιο από "χρυσάφι"! Όταν ο Steve Jobs έκανε αίτηση για δουλειά με ορθογραφικά λάθη και μια... κουλή απάντηση!



Τρία χρόνια πριν ιδρύσει την Apple και αλλάξει τον κόσμο της τεχνολογίας όπως τον γνωρίζαμε...
ο Steve Jobs έκανε μια αίτηση για δουλειά, η οποία πλέον αξίζει... χρυσάφι!
Μια αίτηση για δουλειά που συμπλήρωσε ο Steve Jobs περισσότερα από 40 χρόνια πίσω, πωλήθηκε έναντι 175.000 δολαρίων σε αμερικανική δημοπρασία!

Η πώληση, που «έπιασε» τρεις φορές μεγαλύτερη τιμή από την εκτιμώμενη, έγινε μαζί με άλλα ενθύμια της Apple. Συμπεριλαμβανομένου ενός βιβλίου οδηγιών για το Apple Mac OS X που είχε υπογράψει ο ίδιος ο Steve Jobs. Και το οποίο πωλήθηκε για περίπου 42.000 δολάρια!

Πωλήθηκε επίσης ένα σπάνιο απόκομα εφημερίδας, επίσης υπογεγραμμένο από τον ιθύνοντα νου της Apple. Χρονολογείται από το 2008 και απεικόνιζε τον Steve Jobs να μιλά στο συνέδριο της Apple. Πωλήθηκε μόλις… 28.000 δολάρια!

Πολλά από τα αντικείμενα που βγήκαν προς πώληση, ξεπέρασαν κατά πολύ τις προσδοκίες όσον αφορά στις τιμές.

Ένα όμως ήταν αυτό που ξεχώρισε. Και για… πολλούς λόγους!

Ο Steve Jobs δεν είχε… τηλέφωνο!

Δεν είναι άλλο από την αίτηση που είχε κάνει ο Steve Jobs για να βρει… δουλειά! Ακούγεται μέχρι και αστείο, αν αναλογιστεί κανείς πως λίγα χρόνια αργότερα επρόκειτο να κατακτήσει τον κόσμο της τεχνολογίας!

Όλοι από κάπου ξεκινάνε όμως και υπήρχε η περίοδος κατά την οποία και ο Steve Jobs… έψαχνε για δουλειά!

Ήταν μόλις 18 ετών, κάτι που δείχνει πως είχε από μικρός μέσα του το… σαράκι της επιθυμίας για ενασχόληση με την τεχνολογία. Η αίτηση πωλήθηκε σε ανώνυμο αγοραστή με βάση το Λονδίνο, έναντι 175.000 δολαρίων!

Η αίτηση συμπληρώθηκε το 1973 και περιείχε γραμματικά και ορθογραφικά λάθη! Σύμφωνα με το cnbc.com, το όνομα που έβαλε ήταν το πραγματικό του, ενώ ως διεύθυνση έγραψε: «Reed college«. Δηλαδή το πανεπιστήμιο του Πόρτλαντ, στο Όρεγκον, όπου και φοίτησε για μικρό διάστημα.

Στο πεδίο των ειδικών ικανοτήτων, απάντησε: «Μηχανικός σχεδιασμού και τεχνολογίας. Ψηφιακού. Από το Bay μέχρι την Hewitt-Packard«. Το τελευταίο αναφέρεται στην καινοτόμο εταιρεία της Hewlett-Packard, στην Καλιφόρνια, ενώ ως Bay ορίζει την περιοχή του Σαν Φρανσίσκο.

Όμως η πιο απίθανη απάντηση, ήταν αυτή που δόθηκε δίπλα από το πεδίο «τηλέφωνο«. Ποια ήταν αυτή; «Κανένα«! Κι όμως, ο άνθρωπος που έμελλε να αλλάξει την ιστορία του κινητού τηλεφώνου -και όχι μόνο- δεν έδινε ένα τηλέφωνο στο οποίο μπορούσε όποιος ενδιαφέρονταν να τον βρει.

Δείτε την αίτηση


Η αίτηση δεν αποκαλύπτει ούτε την θέση για την οποία την κατέθεσε, ούτε την εταιρεία στην οποία στάλθηκε. Περίπου τρία χρόνια αργότερα, ο Steve Jobs ίδρυε με τον φίλο του, Steve Wozniak, την Apple και τα υπόλοιπα είναι (μια εκπληκτική) ιστορία…
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!