tromaktiko: Αυτό είναι το "μυστικό" νεκροταφείο αυτοκινήτων του Λουτρακίου... [photo]

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Αυτό είναι το "μυστικό" νεκροταφείο αυτοκινήτων του Λουτρακίου... [photo]



Στη συμβολή των οδών Μάτση και Ανδρούτσου στο Λουτράκι, ακριβώς δίπλα από το 2ο Δημοτικό Σχολείο...
βρίσκεται το Δημοτικό parking του Λουτρακίου. Η αλλιώς, το μυστικό νεκροταφείο αυτοκινήτων.

Μέχρι πριν από λίγο καιρό, αρκετά αυτοκίνητα ήταν παρατημένα στο συγκεκριμένο σημείο. Τώρα, βρίσκονται μόνο δύο. Ένα jaguar και ένα bmw.

Αν και πρόκειται στην ουσία για δύο ακριβά αυτοκίνητα, κανείς δεν γνωρίζει πώς κατέληξαν εκεί. Ούτε φυσικά, πότε θα απομακρυνθούν από το σημείο, καθώς σύμφωνα με τους περίοικους το jaguar έχει κλείσει τριετία στη συγκεκριμένη θέση.



Το BMW χωρίς πινακίδες


Το jaguar με ξένες πινακίδες

Η απάντηση στο πώς κατέληξαν όλα αυτά τα αυτοκίνητα στο Δημοτικό parking του Λουτρακίου, ίσως να κρύβεται στην παρανομία, καθώς, είναι πολύ πιθανό αυτά τα αυτοκίνητα να είναι κλεμμένα.

Όπως εξηγούν στο loutraki365.gr, αξιωματικοί της αστυνομικής υπηρεσίας που είναι επιφορτισμένη με την αναζήτηση κλεμμένων ΙΧ, τρία είναι τα επικρατέστερα σενάρια: κλοπή για ανταλλακτικά, κλοπή για αξιόποινη πράξη (π.χ. ληστεία) και «απαγωγή ΙΧ».





Στην πρώτη περίπτωση, αφού οι κλέφτες «έγδυσαν» τα αυτοκίνητα αφαιρώντας τα πολύτιμα ανταλλακτικά τα οποία πώλησαν στη αγορά μεταχειρισμένων, ξεφορτώθηκαν ότι δεν χρειάζονταν ή δεν είχε αξία.

Η δεύτερη εκδοχή είναι να συμμετείχαν τα εν λόγω αυτοκίνητα σε παρανομίες. Δηλαδή να χρησιμοποιήθηκαν είτε σε ληστεία ή ακόμα και σε δολοφονία και οι δράστες να τα «πάρκαραν» στο δημοτικό parking του Λουτρακίου, με την ελπίδα πως κανείς δεν θα τα αναζητήσει.



Παλαιότεροι αξιωματικοί στηρίζουν στο loutraki365.gr μία τρίτη εκδοχή ως εξίσου πιθανή. Υπενθυμίζουν τη «μόδα» απαγωγής ΙΧ που στη συνέχεια οι δράστες ζητούσαν λύτρα. Πριν λίγα χρόνια, οι κλέφτες είχαν γίνει ακόμα πιο ευρηματικοί, καθώς έκλεβαν τα αυτοκίνητα και στη συνέχεια έβρισκαν τον ιδιοκτήτη. Έπειτα επικοινωνούσαν μαζί του και ζητούσαν λύτρα για να του το επιστρέψουν. Κάποιοι πλήρωναν και έπαιρναν πίσω τα αυτοκίνητά τους. Κάποιοι όχι. Ίσως αυτοί που δεν το έκαναν να μην γνωρίζουν ότι το αυτοκίνητό τους βρίσκεται στο Δημοτικό parking της πόλης του Λουτρακίου.









Πάντως, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι, εδώ και μερικά χρόνια, σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες των περιοίκων, ο αριθμός των αυτοκινήτων σταδιακά εναλάσσεται, όπως και τα αυτοκίνητα, τα οποία δεν είναι τα ίδια, με εξαίρεση τη συγκεκριμένη Jaguar, η οποία έχει παραμείνει εκεί σταθερή τα τελευταία τρία τουλάχιστον, χρόνια....
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!