tromaktiko: Oι 15 πιο πλούσιοι ηθοποιοί όλων των εποχών [photos]

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Oι 15 πιο πλούσιοι ηθοποιοί όλων των εποχών [photos]



Και οι 15 είναι υπέροχοι, όμορφοι, ταλαντούχοι, επιτυχημένοι και ουχί μίσησαν χρήμα και δόξα. Τους απολαμβάνουμε σε μεγάλη και...
μικρή οθόνη και τους βλέπουμε να περπατούν αγέρωχοι και υπέρλαμπροι πάνω στο κόκκινο χαλί, μοιράζοντας φωτεινά χαμόγελα στα φλας που αστράφτουν σε κάθε τους βήμα.


Τώρα θα τους δείτε και στη λίστα με τους 15 πιο πλούσιους άντρες ηθοποιούς του Χόλιγουντ αλλά και του Μπόλιγουντ!

Οι 15 γοητευτικοί και χαρισματικοί κύριοι που στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να δουλέψουν ούτε μια ώρα περισσότερο, απολαμβάνουν μια υπερπολυτελή ζωή αλλά και το προνόμιο να επιλέγουν πλέον τις δουλειές που συμμετέχουν. Η περιουσία τους προέρχεται τόσο από το κασέ τους στην κάθε ταινία που συμμετέχουν όσο και από τηλεοπτικές παραγωγές αλλά και ποικίλες άλλες πηγές, ενώ όπως μπορείτε να φανταστείτε περιλαμβάνει νούμερα ασύλληπτα για εμάς τους «κοινούς θνητούς».



15. Τζόνι Ντεπ
Ενσαρκώνοντας με μοναδικό ταλέντο και επιτυχία όποιον ήρωα επιθυμεί -όσο παλαβός τόσο το καλύτερο- καταφέρνει πάντα να κερδίζει την προσοχή κοινού και κριτικών. Ο λόγος για τον χαρισματικό Τζόνι Ντεπ που προκαλεί παραλήρημα τόσο με την εμφάνιση και τη γοητεία του όσο και με τη συμπεριφορά του «κακού παιδιού». Ο πασίγνωστος ηθοποιός έχει βρεθεί υποψήφιος για αμέτρητα βραβεία ενώ το 2008 κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για την ταινία «Sweeney Todd». Από το ντεμπούτο του στον «Εφιάλτη στο Δρόμο με τις Λεύκες» το 1984 μέχρι και σήμερα, ο Ντέπ έχει ευτυχήσει να δει το όνομά του να γράφεται με «χρυσά» γράμματα και τον τραπεζικό του λογαριασμό να δείχνει το... ταπεινό ποσό των 200 εκατομμυρίων ευρώ.




14. Καράν Τζοχάρ
Γεννημένος στο Μουμπάι της Ινδίας, ο 45χρονος Καράν Τζοχάρ ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός το 1989. Ο διάσημος σταρ του Μπόλιγουντ επίσης σκηνοθετεί, γράφει σενάρια, κάνει παραγωγές αλλά και σχεδιάζει κοστούμια για ταινίες. Προς τιμήν του, η μεγάλη του επιτυχία δεν τον έχει κάνει να αναπαυτεί... στις δάφνες του, αλλά αντίθετα να πειραματίζεται με ανεξάρτητες κινηματογραφικές παραγωγές παράλληλα με τις ταινίες που σκηνοθετεί στο Μπόλιγουντ. Με αυτά και με αυτά, η περιουσία του διάσημου Ινδού ανέρχεται σε 200 εκατομμύρια δολάρια.



13. Μάικλ Σανκς
Από το 1993 ο 47χρονος ηθοποιός από το Βανκούβερ του Καναδά έχει πρωταγωνιστήσει σε μια πληθώρα τηλεοπτικών σειρών, όπως το «Stargate» και θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους και αναγνωρίσιμους ηθοποιούς του Καναδά. Συμμετέχοντας παράλληλα σε αρκετά κινηματογραφικά φιλμ όπως το «Suddenly Naked» του 2001 και το επιστημονικής φαντασίας «Sumuru» του 2003 έχει καταφέρει να εξαπλώσει τη φήμη του παγκοσμίως και να φτιάξει μια περιουσία που αγγίζει τα 215 εκατομμύρια δολάρια.



12. Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ
Όταν ο αυστριακής καταγωγής σταρ έφτασε στις ΗΠΑ δούλευε περισσότερο το σώμα του παρά για τα προς το ζην. Χτίζοντας ένα μυώδες κορμί που έκανε πολλά κεφάλια να γυρίζουν, ο Σβαρτσενέγκερ κέρδισε -με τον ιδρώτα που έχυσε στα γυμναστήρια- τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Ηρακλής» το 1970, που ομολογουμένως του ταίριαζε γάντι, ενώ από «Εξολοθρευτής» και «Κυνηγός» πέτυχε να γίνει μέχρι και Κυβερνήτης της Καλιφόρνια. Η καριέρα του δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί παρά ως εντυπωσιακή, όπως ακριβώς το μυώδες κορμί του και κυρίως η 300 εκατομμυρίων περιουσία του.



11. Τομ Χανκς
Είναι όχι μόνο ένας από τους πιο χαρισματικούς ηθοποιούς αλλά και ένα από τα καλύτερα παιδιά του Χόλιγουντ. Ο ρόλος του στην τηλεοπτική σειρά του '80 «Bosom Buddies», έστρωσε με ροδοπέταλα το δρόμο του φιλέλληνα Τομ Χανκς χρίζοντάς τον ως έναν από τους σπουδαιότερους και πλέον αγαπητούς ηθοποιούς της εποχής μας. Για το λόγο αυτό δεν πρέπει να μας προκαλεί και ιδιαίτερη έκπληξη το γεγονός ότι έχει καταφέρει να γίνει ένας από πλουσιότερους ηθοποιούς του Χόλιγουντ με περιουσία που ανέρχεται στα 350 εκατομμύρια δολάρια.



10. Κλιντ Ίστγουντ
Ένας ηθοποιός-μύθος. Ο επιτυχημένος ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός ξεκίνησε από εμβληματικούς ρόλους σε σπαγγέτι γουέστερν όπως τα θρυλικά «Μονομαχία στο Ελ Πάσο», «Καλός Κακός και Άσχημος», «Για μια χούφτα δολάρια» κ.ά. Ο Ίστγουντ είναι σήμερα ένας από τους πιο αξιοσέβαστους ηθοποιούς του Χόλιγουντ και δικαίως θεωρείται από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον κόσμο της βιομηχανίας του κινηματογράφου. Η περιουσία του ανέρχεται στα 375 εκατομμύρια δολάρια.



9. Τζάκι Τσαν
«Γκουρού» των πολεμικών τεχνών και εξαιρετικός ηθοποιός ο Τζάκι Τσαν αποφάσισε να μην ακολουθήσει την πεπατημένη, διαφοροποιώντας το υποκριτικό του στιλ και προσθέτοντας αρκετές δόσεις χιούμορ στις ταινίες δράσης που έχει πρωταγωνιστήσει. Μετά από αρκετές προσπάθειες ο κινέζος ηθοποιός κατάφερε το 1978 να τραβήξει τα φώτα πάνω του με το φιλμ «Το φίδι στα νύχια του αετού». Από τότε και μέχρι σήμερα η φήμη του ηθοποιού έχει εξαπλωθεί πέρα από τα σύνορα Αμερικής και Κίνας και ο ίδιος έχει καταφέρει να ζει μια άνετη -αν μη τι άλλο- ζωή αφού η περιουσία του φτάνει στα 395 εκατομμύρια δολάρια.



8. Σιλβέστερ Σταλόνε
Γράφοντας και παίζοντας έναν από τους πιο εμβληματικούς ρόλους του, τον μποξέρ Ρόκι Μπαλμπόα στην ταινία «Ρόκι» ο Σταλόνε πέτυχε να εδραιώσει την παρουσία του στο Χόλιγουντ και να αφήσει το στίγμα του. Τα μπλόκμπαστερ όπως η σειρά ταινιών «Ρόκι», «Ράμπο» και το πιο πρόσφατο «Οι Αναλώσιμοι» έχουν εκτοξεύσει την περιουσία του ηθοποιού στα 400 εκατομμύρια ευρώ.



7. Τζακ Νίκολσον
Ο Τζακ Νίκολσον είναι μια κατηγορία από μόνος του. Το -αξεπέραστο- βλέμμα του τρελού που είχε ο ηθοποιός στη «Λάμψη» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ -και όχι μόνο εκεί- στοιχειώνει τις νύχτες μας μέχρι σήμερα, ενώ με τις ερμηνείες του ως Τζόκερ στην ταινία «Μπάτμαν» το 1989 και ως Φρανκ Τσάμπερς στο φιλμ του 1981 «Ο Ταχυδρόμος Χτυπάει Πάντα Δυο Φορές» ο Νίκολσον έδωσε ρέστα. Η περιουσία του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού ανέρχεται στα 400 εκατομμύρια δολάρια.



6. Αμιτάμπ Μπατσάν
Ο ινδός ηθοποιός Αμιτάμπ Μπατσάν έγινε διάσημος στις αρχές της δεκαετίας του '70 και έκτοτε υπήρξε μια από τις πιο διακεκριμένες φυσιογνωμίες του ινδικού σινεμά. Ο Μπατσάν που θεωρείται ένας από τους ζωντανούς θρύλους του Μπόλιγουντ, έχει ιδρύσει επίσης τη δική του εταιρεία παραγωγής ενώ η δημοφιλία του τον έβαλε και στην ινδική βουλή. Αν και η καριέρα του κάποια στιγμή παρουσίασε κάμψη, ο οξυδερκής Μπατσάν κατάφερε να αναρριχηθεί και πάλι στην κορυφή με τις ταινίες «Baghban», «Khakee», και «Paa» που σε συνδυασμό με τη θέση του παρουσιαστή στο «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» είδε την περιουσία του να αυξάνεται σε 425 εκατομμύρια δολάρια.



5. Μελ Γκίμπσον
Φαίνεται πως η μοίρα έχει σταθεί ιδιαίτερα φιλική με τον διάσημο σταρ του Χόλιγουντ, καθώς η τύχη άρχισε να του χαμογελά από τα πρώτα του βήματα ως εκκολαπτόμενος ηθοποιός στις ταινίες «Mad Max» και «Τim» με αποτέλεσμα να γίνει ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του Χόλιγουντ. «Φονικό Όπλο», «Braveheart», «Ο Πατριώτης» και δεκάδες ακόμα ταινίες έχουν κάνει πολλούς να τον συγκρίνουν με «ιερά τέρατα» του κινηματογράφου όπως οι Σον Κόνερι, Κάρι Γκραντ και Ρόμπερτ Ρέντφορντ. Ο Γκίμπσον λοιπόν έχει κάθε λόγο να νιώθει ικανοποιημένος όταν μάλιστα έχει και μια περιουσία 425 εκατομμυρίων δολαρίων να χαίρεται.



4. Τζορτζ Κλούνεϊ

Όμορφος, πλούσιος, πολιτικοποιημένος, ευαισθητοποιημένος με τα κοινά, επιτυχημένος και προσφάτως πατέρας. Τόσο εκείνος όσο και εμείς οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ξάδερφό του που τον παρακίνησε να δοκιμάσει την τύχη του ως ηθοποιός. Ευτυχώς για όλους ο Κλούνεϊ ακολούθησε τη συμβουλή του και ο γοητευτικός ηθοποιός απολαμβάνει πλέον μια λαμπρή καριέρα στο Χόλιγουντ με πλήθος βραβείων, μεταξύ αυτών και Όσκαρ αλλά και μια περιουσία που αγγίζει το μισό δισεκατομμύριο δολάρια!



3. Τομ Κρουζ
Η επιτυχία για τον νεοϋρκέζο ηθοποιό ήρθε από πολύ νωρίς. Ο Τομ Κρουζ που κάλλιστα μπορεί να θεωρείται ο ορισμός του σταρ έχει κάνει μια ονειρεμένη καριέρα, ενώ το όνομά του θεωρείται εγγύηση για να σπάσει τα ταμεία του box office. Ο Mr. «Τop Gun» συνεχίζει ασταμάτητος, όπως ακριβώς και η αύξηση της περιουσίας του που ανέρχεται στα 550 εκατομμύρια ευρώ, αν και μερικά από αυτά τα προσφέρει για τους σκοπούς της σαϊεντολογίας, αίρεση στην οποία ανήκει.



2. Σαρούχ Καν
Γνωστός και ως «Βασιλιάς του Μπόλιγουντ» ο 53χρονος ηθοποιός από το Νέο Δελχί είναι ο πιο επιτυχημένος ηθοποιός της Ινδίας. Η καριέρα του ξεκίνησε το 1988 με τη συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά «Fauji», ενώ το κινηματογραφικό του ντεμπούτο έγινε το 1992 με το φιλμ «Deewana». Από το τότε το άστρο του συνεχίζει να λάμπει στο καλλιτεχνικό στερέωμα, ενώ οι δεκάδες πρωταγωνιστικοί ρόλοι του έχουν αποφέρει έσοδα ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ.



1. Μερβ Γκρίφιν
Ο Γκρίφιν φαίνεται πως ανακάλυψε τα μυστικά της βιομηχανίας του θεάματος από αρκετά νωρίς και τα χειρίστηκε με ιδιοφυή τρόπο. Η καριέρα του ξεκίνησε με το τραγούδι, κυκλοφορώντας μάλιστα και δίσκο με τίτλο «I’ve Got a Lovely Bunch of Coconuts». Αυτό ήταν μόνο η αρχή, καθώς ο Γκρίφιν απέκτησε το δικό του καθημερινό talk show στην τηλεόραση με τίτλο το όνομά του. Ως ηθοποιός συμμετείχε σε τηλεοπτικά προγράμματα όπως τα «Newhart» και «Sanford and Son» ενώ υπήρξε ο δημιουργός των γνωστών τηλεοπτικών παιχνιδιών «Τζιόπαρντι» και «Ο Τροχός της Τύχης». Οι έξυπνες ιδέες του και οι σοφές του επενδύσεις τον έκαναν τον πλουσιότερο άντρα στον κόσμο του θεάματος. Ο Γκρίφιν πέθανε το 2007 και η περιουσία του σήμερα ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων!
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!