tromaktiko: No make up make up look

Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

No make up make up look



Η τάση του μακιγιάζ που λέγεται no make up-make up look, την οποία καθιέρωσαν τα social media...
Τη φράση no make up make up look την άκουσα για πρώτη φορά από τα χείλη της αγαπημένης μου Kαναδέζας Estée Lalonde, η οποία έχει πάνω από 1 εκατομμύριο ακολούθους στο YouTube, έχει συνεργαστεί με τεράστια brands όπως η Lancôme και κερδίζει ένα διόλου ευκαταφρόνητο εισόδημα ως vlogger / blogger. Ωστόσο, ομολογώ ότι ο όρος... είναι κάπως μπερδευτικός. Γιατί να είσαι μακιγιαρισμένη χωρίς όμως να φαίνεσαι μακιγιαρισμένη; Πώς προέκυψε αυτή η τάση; Και πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι η διαδικασία του συγκεκριμένου μακιγιάζ; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ας βγάλουμε μια selfie

Τα smartphones ανέδειξαν τον μικρό φωτογράφο που κρυβόταν μέσα μας: Ανά πάσα στιγμή απαθανατίζουμε τον εαυτό μας και τους φίλους μας (με… duckface ή χωρίς) και αναρτούμε τις φωτογραφίες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Φυσικά, το παγκόσμιο φαινόμενο δεν έμεινε απαρατήρητο από τις εταιρείες καλλυντικών, οι οποίες απέδειξαν για μία ακόμα φορά τα γρήγορα αντανακλαστικά τους. Ετσι άρχισαν να λανσάρονται προϊόντα μακιγιάζ προκειμένου να βγάζουμε φωτογραφίες τις πιο όμορφες εκδοχές του εαυτού μας, χωρίς να φαίνεται ότι έχουμε προσπαθήσει πολύ. Απόδειξη ότι τα hashtags όπως #iwokeuplikethis (μτφ. «ξύπνησα έτσι) ή #nomakeup (μτφ. «χωρίς μακιγιάζ»), #nofilter (μτφ. «χωρίς φίλτρο) είναι από τα δημοφιλέστερα στον κόσμο.
Αν μπούμε στο YouTube και γράψουμε no make up make up look, θα κατακλυστούμε από χιλιάδες βίντεο (tutorials) που δείχνουν πώς θα το πετύχουμε. Eγώ έχω επιλέξει δύο από τις αγαπημένες μου, την Estée Lalonde και την Aυστραλή Chlοe Morello, η οποία έχει περίπου 2.500.000 ακολούθους και θεωρείται μία από τις γκουρού του μακιγιάζ.

H διαδικασία

Προετοιμασία
- Καθαρίζουμε σχολαστικά το πρόσωπο και εφαρμόζουμε την ενυδατική μας. Ετσι θα προστατεύσουμε, θα θρέψουμε την επιδερμίδα και θα τονώσουμε τη φυσική της λάμψη.
- Στη συνέχεια απλώνουμε ένα primer. Είναι η σύνθεση που μπαίνει πριν από το make up για να διορθώσει τον τόνο της επιδερμίδας, να γεμίσει τυχόν λεπτές γραμμές, να σταθεροποιήσει το make up και να απορροφήσει τις περιττές γυαλάδες σε περίπτωση που έχουμε λιπαρό τύπο επιδερμίδας. Ωστόσο, σύμφωνα με την Estee Lalonde, όταν η επιδερμίδα μας είναι κουρασμένη και άτονη, καλύτερα να χρησιμοποιούμε μια CC κρέμα ή ΒΒ αντί να τη βαραίνουμε με περισσότερα προϊόντα μακιγιάζ. Η CC κρέμα χαρίζει φυσική κάλυψη, κάνει τον τόνο της επιδερμίδας ομοιόμορφο, φωτίζει και ταυτόχρονα φροντίζει την επιδερμίδα.


Τα βήματα
- Βάζουμε κονσίλερ κάτω από τα μάτια και στα πλαϊνά της μύτης, χρησιμοποιώντας είτε τα δάχτυλα είτε ένα πινέλο.
- Αν έχουμε σπυράκια ή κοκκινίλες, τα ταμπονάρουμε τοπικά με κονσίλερ. Χρησιμοποιούμε είτε τον δείκτη είτε ένα πολύ λεπτό πινέλο, ούτως ώστε να τα σημάδια να γίνουν αόρατα.
- Τονίζουμε τα φρύδια μας με το ειδικό τζελ με χρώμα (brow gel). Σε περίπτωση που θέλουμε να διορθώσουμε το σχήμα τους ή να γεμίσουμε τα κενά τους, επιλέγουμε ένα μολύβι με πολύ λεπτή μύτη, ώστε το αποτέλεσμα να μοιάζει όσο το δυνατόν πιο φυσικό.
- Στη συνέχεια απλώνουμε μάσκαρα, ώστε να «ανοίξει» το βλέμμα και να φαίνονται πιο αμυγδαλωτά τα μάτια.
- Προαιρετικά, υπογραμμίζουμε το εσωτερικό του κάτω βλέφαρου με λευκό μολύβι, για να κάνουμε τα μάτια μας να φαίνονται ακόμα μεγαλύτερα.
- Αν θέλουμε να κάνουμε «κοψίματα», τότε απλώνουμε κάτω από τα ζυγωματικά ένα μπρόνζερ. Ομως φροντίζουμε να το απλώσουμε πάρα πολύ καλά, ώστε να κάνει ελαφρά σκίαση και να μη φαίνεται σαν μπάλωμα.
- Απλώνουμε ένα απαλό ρουζ, κατά προτίμηση κρεμώδες, σε απόχρωση που μοιάζει με φυσική (παρατηρούμε τι χρώμα παίρνουν τα μάγουλά μας όταν γυμναζόμαστε και παίρνουμε ένα παρόμοιας απόχρωσης ρουζ).
- Αν είναι απαραίτητο, δηλαδή αν η επιδερμίδα μας είναι πολύ λιπαρή, τότε εφαρμόζουμε μια ελαφριά διάφανη πούδρα στη ζώνη Τ.
- Στη συνέχεια, σειρά έχει η πολυπόθητη λάμψη. Βάζουμε highlighter στο πάνω μέρος των ζυγωματικών, πάνω από το κέντρο του άνω χείλους, στο κόκαλο της μύτης και των φρυδιών.
- Εφαρμόζουμε ένα lip balm με χρώμα ή ένα lip gloss. Αν θέλουμε να φαίνονται πιο σαρκώδη, κάνουμε ένα απαλό περίγραμμα με ένα μολύβι φυσικής απόχρωσης και έπειτα το σβήνουμε ελαφρώς με τον δείκτη. Ετοιμες!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!