tromaktiko: Πώς να σχεδιάσεις έναν χάρτη ζωής

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Πώς να σχεδιάσεις έναν χάρτη ζωής



Ο σκοπός ενός χάρτη ζωής είναι να κατανοήσεις την αξία του τι έχεις βιώσει μέχρι στιγμής...
στη ζωή σου –τόσο τα ευχάριστα όσο και τα δυσάρεστα γεγονότα.

Κάθε εμπειρία μας σημαδεύει με διαφορετικό τρόπο. Αντί να μας βγάζει από την πορεία μας, ας την εξετάσουμε μέσα από το πρίσμα ενός χάρτη ζωής.

Θα διαπιστώσουμε πως οι καλύτερες και χειρότερες στιγμές μας γίνονται σημεία αναφοράς με τα οποία μπορούμε να επικοινωνήσουμε ή να έρθουμε κοντά με άλλους που έχουν βιώσει κάτι παρόμοιο.

Να πώς μπορείς να δημιουργήσεις τον δικό σου
ΒΗΜΑ 1: Σχεδίασε μια ίσια γραμμή σε ένα φύλλο χαρτί.

ΒΗΜΑ 2: Σχεδίασε κάθετες γραμμές με φορά προς τα πάνω, τη μια μετά την άλλη. Αυτές οι γραμμές αντιπροσωπεύουν τις θετικές εμπειρίες στη ζωή σου. Για παράδειγμα, τη στιγμή που κάποιος σου έδωσε μια συμβουλή που σε έκανε να αλλάξεις τρόπο σκέψης, την πρώτη σου δουλειά ή μια σχέση που σε καθόρισε.

ΒΗΜΑ 3: Έπειτα, με τον ίδιο τρόπο, σχεδίασε γραμμές με φορά προς τα κάτω. Αυτές οι γραμμές συμβολίζουν τις αρνητικές εμπειρίες σου. Παραδείγματος χάριν, μια σχέση που τελείωσε, μια περίοδο κατάθλιψης, ένα διάστημα όπου ένιωσες πως έχεις χάσει την κατεύθυνση σου ή όταν η ζωή σου πήρε μια απρόσμενη τροπή.

ΒΗΜΑ 4: Μοιράσου το χάρτη ζωής με έναν φίλο ή συνεργάτη και συζητήστε για το πώς αυτές οι στιγμές σε έχουν επηρεάσει. Ίσως παρατηρήσεις κάποιο κοινό σημείο στις ιστορίες σας που θα σε βοηθήσει να επαναπροσδιορίσεις την πορεία σου ή να επιβεβαιώσεις το μονοπάτι στο οποίο βρίσκεσαι ήδη. Είναι σίγουρα όμορφο να χρησιμοποιούμε τις αρνητικές εμπειρίες μας για να βοηθήσουμε άλλους.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!