tromaktiko: Οι δερματολόγοι προειδοποιούν για τη ζημιά που κάνει το κινητό στο δέρμα σου

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Οι δερματολόγοι προειδοποιούν για τη ζημιά που κάνει το κινητό στο δέρμα σου



Παρατηρείς μερικά σπυράκια στο πρόσωπό σου και δεν ξέρεις από...
που προήλθαν έτσι ξαφνικά; Οι δερματολόγοι έχουν την απάντηση και σε προειδοποιούν για τη μεγάλη ζημιά που κάνει το κινητό στο δέρμα σου.

Οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε το κινητό μας 24/7 και δεν μας περνά από το μυαλό όλη η βρωμιά που έχουν οι οθόνες του κινητού μας! Και σε αυτό ακριβώς το σημείο οι δερματολόγοι μιλούν για τη ζημιά που κάνει το κινητό στο δέρμα σου.

Πόσες φορές σου έχει πέσει κάτω το κινητό, σου έχει πέσει λίγη σάλτσα από το burger που έτρωγες, έχεις αφήσει πάνω τα δακτυλικά σου αποτυπώματα (και όχι μόνο τα δικά σου)…. Και πότε ήταν η τελευταία φορά που καθάρισες το κινητό σου;

Ναι, γνωρίζουμε πως τώρα θέλεις να πιάσεις το κινητό και να το καθαρίσεις αμέσως αλλά περίμενε να διαβάσεις και τα υπόλοιπα! Οι δερματολόγοι, λοιπόν, προειδοποιούν πως οι συσκευές προκαλούν μεγάλη ζημιά στο δέρμα σου.

Ναι, η ζημιά που κάνει το κινητό στο δέρμα σου είναι μεγάλη
Ο δερματολόγος Dr. Heather Rogers, μιλώντας στο Elite Daily, εξηγεί πως το τηλέφωνο μπορεί να είναι υπεύθυνο για ένα σύμπλεγμα “τραυμάτων” του δέρματος,όπως είναι η ακμή!

Ένας τύπος ακμής προέρχεται από την τριβή του δέρματος, τη θερμότητα και την πίεση που έχουν ως αποτέλεσμα να μπλοκάρουν τους πόρους και να εμφανιστούν σπυράκια.

Γι’ αυτό την επόμενη φορά καλύτερα να χρησιμοποιήσεις ακουστικά ή να το βάλεις ανοιχτή ακρόαση. Δεν είναι μόνο η βρώμικη συσκευή, όμως, που μπορεί να προκαλέσει ακμή. Είναι και το “μπλε φως” που εκπέμπει το κινητό ή το laptop σου.

Σύμφωνα με την δερματολόγο D. Julie Russak, εξετάζουν αν αυτό το μπλε χρώμα κάνει το δέρμα μας πιο θαμπό! Μήπως να σταματήσεις τις πολλές selfies;

Το κινητό αντικατοπτρίζει τις ακτίνες UV του ήλιου από το πρόσωπό σου και προκαλεί βλάβη. Με άλλα λόγια, οι selfies είναι διπλά αρνητικές όταν τις τραβάς κάτω από το φυσικό φως, επειδή οι βλαβερές ακτίνες UVA και UVB εμπλέκονται με τις ορατές ακτίνες φωτός υψηλής ενέργειας που εκπέμπει το κινητό σου!

Κράτα, λοιπόν, το κινητό σου όσο πιο μακριά μπορείς από το πρόσωπό σου και μην ξεχνάς: Που και που να το καθαρίζεις καλά!
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!