tromaktiko: Συλλαλητήριο για την Μακεδονία στον Πύργο: Με σεβασμό στην ιστορική αλήθεια

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Συλλαλητήριο για την Μακεδονία στον Πύργο: Με σεβασμό στην ιστορική αλήθεια



Συνέντευξη τύπου για το μεγάλο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την...
Κυριακή 18 Μαρτίου στην κεντρική πλατεία Πύργου, παραχωρήθηκε χθες στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου από τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συλλαλητηρίου Γιώργο Κουρκούτα, Κυριάκο Βασιλάρα και τον πρόεδρο των Πολεμιστών και Τραυματιών Κύπρου 1974 του νομού Ηλείας και επίσης μέλος της επιτροπής, Αθανάσιου Δασκόπουλου.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συλλαλητηρίου θέλησαν να ενημερώσουν τα τοπικά ΜΜΕ για την ετοιμότητα των Ηλείων πολιτών, μέσα από τα 50 και πλέον σωματεία που συμμετέχουν και το στηρίζουν. Ο φιλόλογος και μέλος της Επιτροπής Γιώργος Κουρκούτας, εστιάζοντας στο επερχόμενο συλλαλητήριο αναφέρθηκε στη σημασία του για τον κόσμο: «Εκδηλώνουμε μ’ αυτό τον τρόπο την αγάπη μας για την ελληνική ιστορία και το σεβασμό μας στην ιστορική αλήθεια. Με την παρουσία μας την Κυριακή το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία του Πύργου, δίνουμε ένα μήνυμα ότι η ελληνική περιφέρεια με πρώτη την Ηλεία συμμετέχει στον κοινό αγώνα για τη Μακεδονία»…

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Πολεμιστών και Τραυματιών Κύπρου 1974 του νομού Ηλείας Αθανάσιος Δασκόπουλος, θέλησε να τονίσει την ιδιαίτερη στήριξη που έχει επιδείξει εξαρχής η Μητρόπολη Ηλείας για το συλλαλητήριο της Κυριακής, η οποία έχει βγάλει και ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι πρέπει να παρευρεθούν όλοι οι ιερείς της. Ακόμα, ο κ. Δασκόπουλος πραγματοποίησε κάλεσμα σε όλους τους Ηλείους να βγουν από τα σπίτια τους κρατώντας μια ελληνική σημαία και να δώσουν το παρόν με ειρηνική διάθεση για τη Μακεδονία. «Από τη μια, ο Μέγας Αλέξανδρος πάντα έλεγε ότι είναι ο Έλλην και από την άλλη στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στην Αδριανούπολη και τους δυο λεβέντες αξιωματικούς μας, που βρίσκονται φυλακισμένοι από τους Τούρκους», τόνισε κλείνοντας ο κ. Δασκόπουλος.

Το παρόν στη συνέντευξη έδωσαν ακόμα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Κώστας Πετρόπουλος, ο πρόεδρος τη Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας Νίκος Καρυώτης, ο πρόεδρος της ΕΑΑΝ Ηλείας Ζώης Υφαντής, ο πρόεδρος των Ιεροψαλτών Ηλείας Νίκος Παπαδημητρίου και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Συλλαλητηρίου Χάρης Μιχαλακόπουλος, Αγαθοκλής Κωτσάκης και Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!