tromaktiko: Ούτε χαρτομάντηλο για τα δάκρυά τους δεν τους άφησαν οι Τούρκοι - Τι αποκαλύπτουν οι συγγενείς των στρατιωτικών

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Ούτε χαρτομάντηλο για τα δάκρυά τους δεν τους άφησαν οι Τούρκοι - Τι αποκαλύπτουν οι συγγενείς των στρατιωτικών



Απίστευτα είναι τα μέτρα ασφαλείας στους χώρους που κρατούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί...
- Οι οικογένειές τους τους είδαν χθες από κοντά στην Τουρκία - Χρειάστηκε ωστόσο να περάσουν πρώτα από τρομερούς ελέγχους - Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν τους άφησαν να έχουν μαζί τους ούτε χαρτομάντηλα
Σκηνές από ταινίες… του Τζέιμς Μποντ, θυμίζουν τα όσα έζησαν οι οικογένειες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία εδώ και 13 ημέρες.

Σύμφωνα με πηγές του newsIT,gr από την οικογένεια, τα μέτρα ασφαλείας στις φυλακές ήταν κάτι παραπάνω από αυστηρά. Στους γονείς οι Τούρκοι, πήραν ακόμα και το αποτύπωμα από την ίριδα των ματιών τους (!) πριν τους αφήσουν τα δουν τα παιδιά τους! Δεν τους άφησαν να έχουν τίποτα μαζί τους, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με τα παιδιά τους. Τους πήραν τις τσάντες που κρατούσαν ενώ τους πήραν ακόμα και τα χαρτομάντηλα που είχαν μαζί τους, για να σκουπίζουν τα δάκρυά τους!

Μια μπάλα για να περνούν τις ατέλειωτες ώρες στις φυλακές
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι γονείς άφησαν χρήματα για τα παιδιά τους στο ειδικό ταμείο που υπάρχει στις φυλακές. Τα χρήματα αυτά μπορούν να τα αξιοποιούν οι κρατούμενοι, αγοράζοντας από το κατάστημα που υπάρχει μέσα, αντικείμενα που χρειάζονται. Τα χρήματα αυτά, οι δύο Έλληνες κρατούμενοι τα χρησιμοποίησαν για να αγοράσουν τσιγάρα αλλά και μια μπάλα για να περνούν τις ώρες τους στη φυλακή, καθώς δεν προαυλίζονται με τους υπόλοιπους κρατούμενους. Βγαίνουν μόνοι τους, σε έναν χώρο που θυμίζει μπαλκόνι.

Επίσης, οι γονείς, τους πήγαν τρία βιβλία ενώ σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, χρειάστηκε οι γονείς του Δ. Κούκλατζη να περιμένουν να ολοκληρωθεί το επισκεπτήριο και του Α. Μητρετώδη που έγινε σε διαφορετικό χρόνο.

Τους είδαν πρώτη φορά χωρίς τζάμι
Ήταν η πρώτη φορά που οι γονείς είδαν τα παιδιά τους από κοντά, χωρίς να τους χωρίζει το ειδικό τζάμι ασφαλείας και μπόρεσαν να τα αγκαλιάσουν. Οι δύο Έλληνες είναι καλά στην υγεία τους ωστόσο συνεχίζουν να αγωνιούν για το μέλλον τους…

Ξέσπασαν οι γονείς μπροστά στον Φώτη Κουβέλη
Οι γονείς συναντήθηκαν το πρωί με τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Αμυνας, Φώτη Κουβέλη. Ο κύριος Κουβέλης συζήτησε με τους γονείς την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, τονίζοντας πως η ελληνική κυβέρνηση πράττει ό,τι είναι δυνατόν για να επιστερέψουν όσο το δυνατόν συντομότερα τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην χώρα.

«Αντιλαμβάνομαι ότι είστε γονείς και πονάτε αλλά να ξέρετε ότι κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να επιστρέψουν στη χώρα. Η διαβεβαίωσή μας είναι δεδομένη πως θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και να ξέρετε ότι το κάνουμε» είπε ο κύριος Κουβέλης με τη μητέρα του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη να ξεσπάει μπροστά στις κάμερες.

Η Σοφία Κούκλατζη απευθύνθηκε στο Φώτη Κουβέλη την ώρα που οι τηλεοπτικές κάμερες έγραφαν: «Αν ήταν το δικό σας παιδί κύριε Κουβέλη τι θα κάνατε; Τι περίσσότερες προσπάθειες θα κάνατε;» Εκείνη τη στιγμή διακρίνεται το χέρι ένστολου να προσπαθεί να συγκρατήσει τη μητέρα του λοχία για να μην ξεφύγει το επεισόδιο.

Έλληνες στρατιωτικοί – Ξέσπασε η μητέρα του λοχία στον Κουβέλη: "Αν ήταν παιδί σας τι θα..." [video]

Στην Ορεστιάδα ο Φώτης Κουβέλης...

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!