tromaktiko: 7 λάθη που κάνουμε στη διακόσμηση ενός μικρού χώρου

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

7 λάθη που κάνουμε στη διακόσμηση ενός μικρού χώρου



To να διακοσμήσετε ένα μικρό σπίτι είναι μία δύσκολη υπόθεση, καθώς όσο μικρότερος είναι ο...
χώρος που έχετε στην διάθεση σας, τόσο λιγότερα λάθη μπορείτε να κάνετε. Για να μην νιώθετε άβολα στον μικρό σας σπίτι, παρακάτω θα βρείτε τα πιο συχνά διακοσμητικά λάθη που γίνονται σε μικρούς χώρους, αλλά και τρόπους να τα διορθώσετε.

1.Bάζετε μικροσκοπικά χαλιά
Μπορεί να πιστεύετε πως σε μικρά δωμάτια ταιριάζουν επίσης μικρά χαλιά, ωστόσο αυτό είναι εντελώς λάθος. Αν δεν είναι απλωμένα κάτω από έπιπλα ή δεν είναι τοποθετημένα στην μέση του δωματίου, κάνουν τον χώρο σας να μοιάζει εξαιρετικά μικρός. Θα ήταν καλύτερο να επιλέξετε ένα χαλί μεγάλων διαστάσεων, που θα μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από μεγάλα έπιπλα ή να μην βάλετε καθόλου χαλιά.

2.Επιλέγετε έπιπλα, που είναι πολύ μεγάλα
Όταν επιλέγετε μεγάλα έπιπλα, καλό είναι να μην παρασυρθείτε. Δεν χρειάζεται να συμβιβαστείτε με μικρά έπιπλα, που μπορεί να μην σας αρέσουν, αλλά πρέπει να ανακαλύψετε τις κατάλληλες αναλογίες που ταιριάζουν στον χώρο σας. Μία έξυπνη λύση είναι η τοποθέτηση εφημερίδων στο πάτωμα, που θα μιμούνται το μέγεθος των επίπλων που σας ενδιαφέρουν. Έτσι, θα δείτε τι ταιριάζει περισσότερο.

3.Έχετε πάρα πολλά μαξιλάρια
Ακριβώς όπως ένα μικρό χαλί θα αποκαλύψει τις μέτριες διαστάσεις του χώρου σας, έτσι και τα πολλά μαξιλάρια θα κάνουν ένα μικρό δωμάτιο να μοιάζει «κλειστοφοβικό». Γενικά «το λιγότερο είναι περισσότερο» ισχύει και για τα αξεσουάρ στους μικρούς χώρους.

4. Έχετε κακό φωτισμό
Ο κακός φωτισμός είναι ο βασικός εχθρός των μικρών σπιτιών, καθώς θα δημιουργήσει σκοτεινές γωνίες, που συμβάλλουν στη συρρίκνωση του αντιληπτού χώρου σε ένα δωμάτιο. Αντίθετα, αν φωτίσετε τον χώρος σας σωστά και κάθε γωνία φωτιστεί πλήρως, θα μοιάζει πολύ μεγαλύτερος από ότι είναι στην πραγματικότητα.

5. Επιλέγετε λάθος μέγεθος για τις κουρτίνες σας
Είναι αρκετά δελεαστικό να ταιριάζετε τις κουρτίνες σας ακριβώς στο μέγεθος του παραθύρου σας, αλλά αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια πολύ ντεμοντέ εμφάνιση, που μικραίνει τον χώρο. Αντ’ αυτού, επιλέξτε πολύ μακριές κουρτίνες, που θα σέρνονται λίγο το πάτωμα, ενώ προσπαθήστε να βάλετε το κουρτινόξυλό όσο πιο ψηλά γίνεται. Έτσι, θα δημιουργείστε την ψευδαίσθηση ενός ψηλοτάβανου και ευρύχωρου κτηρίου.

6. Έχετε πολλούς σκουρόχρωμους τοίχους
Ένας τοίχος με χρωματικές αντιθέσεις είναι μια όμορφη ιδέα, αλλά σε μικρά σπίτια οι σκοτεινοί τοίχοι απλώς κάνουν τα δωμάτια να φαίνονται ακόμη πιο μακριά. Επιλέξτε απαλές και φωτεινές αποχρώσεις, που θα φωτίσουν τον χώρο. Ωστόσο, αν θέλετε πολύ να βάλετε έναν πιο σκούρο τόνο στον χώρο σας,  προτιμήστε ένα μεγάλο σκοτεινό wallpaper ή διακοσμητικά αξεσουάρ σε σκούρα χρωματική παλέτα.

7. Είναι ο χώρος σας ακατάστατος
Ένας ακατάστατος χώρος αυτόματα μοιάζει και μικρότερος. Προσπαθήστε να πετάτε τα πράγματα που δεν χρειάζεστε και προγραμματίστε σε τακτά διαστήματα μια γενική καθαριότητας στο σπίτι.  Αν επιλέξετε και μία μινιμαλιστική αισθητική σε συνδυασμό με την καθαριότητα, σίγουρα θα μοιάζει πολύ μεγαλύτερος.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!