tromaktiko: 6 λάθη που κάνουν δυσκολότερο το καθάρισμα του σπιτιού

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

6 λάθη που κάνουν δυσκολότερο το καθάρισμα του σπιτιού



Βάλε τέλος στις λάθος πρακτικές και θα κουράζεσαι λιγότερο...
Καθάρισμα σπιτιού, αυτό το βάσανο! Όσο και να σε κουράζει, πάντα θα υπάρχει στη ρουτίνα σου. Τι μπορείς να κάνεις, όμως, για να μην ταλαιπωρείσαι περισσότερο από όσο προβλέπεται; Αρχικά να σταματήσεις να κάνεις τα παρακάτω λάθη. Κάνουν την αποστολή "σπίτι στην πένα" πολύ πιο δύσκολη!

1. Ξεσκονίζεις με φτερό
Δυστυχώς ακόμα και αν περνάς πολύ χρόνο να ξεσκονίζεις με το φτερό, στην ουσία δουλεία δεν κάνεις. Και αυτό γιατί το συγκεκριμένο εργαλείο, το μόνο που κάνει είναι να πετάει τη σκόνη από το ένα σημείο στο άλλο. Να προτιμάς πανί μικροΐνες γιατί "γραπώνει" τη σκόνη.

2. Καθαρίζεις τα τζάμια όταν έχει ήλιο
Μπορεί να έχεις περισσότερη όρεξη να καθαρίζεις τα τζάμια όταν έχει ήλιο, όμως μάλλον κάνεις τη ζωή σου δυσκολότερη. Αυτό γιατί ο ήλιος βοηθάει το καθαριστικό σου να στεγνώσει πιο γρήγορα και έτσι μένουν στάμπες. Έτσι χρειάζεται να περάσεις ξανά και ξανά το σημείο. Να προτιμάς νυχτερινές ώρες ή μέρες με συννεφιά.

3. Φοράς παπούτσια στο σπίτι
Το να αφήσεις τα παπούτσια σου στην είσοδο, είναι ένα από τα πιο έξυπνα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να μειώσεις τη σκόνη και τη βρωμιά στο σπίτι.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!