tromaktiko: Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας 2018: Η Ελληνίδα μπαίνει δυναμικά στην Ψηφιακή Εποχή

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας 2018: Η Ελληνίδα μπαίνει δυναμικά στην Ψηφιακή Εποχή



Ο ρόλος της γυναίκας στην καινοτομία και στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων είναι πολύ πιο σημαντικός από ότι δείχνουν τα ποσοστά...
των γυναικών στα διοικητικά συμβούλια στα ερευνητικά τμήματα και γενικότερα στη στελέχωση αυτών των επιχειρήσεων.

Οι εταιρίες που διοικούνται σε μεγάλο ποσοστό από γυναίκες έχουν κατά μέσο όρο 20% αυξημένη παραγωγικότητα. Έτσι ο στόχος για ίσες ευκαιρίες στην απασχόληση και τη δημιουργική εξέλιξη στον επαγγελματικό χώρο αποτελεί πλέον έναν παγκόσμιο στόχο του Oργανισμού Ηνωμένων Εθνών και μάλιστα αναφέρεται σαν ο στόχος υπ’ αριθμόν 5 στην ανάπτυξη.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας στις 8 Μαρτίου παρουσιάστηκε χθες στην Αθήνα η πρωτότυπη έρευνα «Η Ελληνίδα στην Ψηφιακή Εποχή» με θέμα τη σχέση των γυναικών με τα σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία της ψηφιακής επικοινωνίας και τη θέση τους στην οικονομική και κοινωνική ζωή. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον ΣΕΚΕΕ (Σύνδεσμος Εταιριών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος), σε συνεργασία με το ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ και τη συνδρομή της εταιρείας ερευνών Kάπα Research.


Ο κ. Γεράσιμος Ρουτζούνης, παρουσίασε την έρευνα της Κάπα Research

Ακολούθησε συζήτηση με τη συμμετοχή γυναικών που έχουν διακριθεί στον επιχειρηματικό, ακαδημαϊκό και διοικητικό χώρο του δημοσίου

Στην εισαγωγική του ομιλία ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΚΕΕ κ. Γιάννης Κωτσής-Γιανναράκης επισήμανε ότι: η επίτευξη του στόχου των Ηνωμένων Εθνών για ίσες ευκαιρίες σε άντρες και γυναίκες στον επαγγελματικό χώρο, αποτέλεσε φέτος ένα από τα βασικά θέματα του συνεδρίου Mobile World Congress 2018 που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη την περασμένη εβδομάδα και στο οποίο η Ελλάδα συμμετείχε για 6η συνεχή χρονιά, με πρωτοβουλία του ΣΕΚΕΕ.

Όπως είπε όμως ο κ. Γιανναράκης, “η εικόνα για τη χώρα μας δεν είναι καθόλου καλή. Η Ελλάδα καταλαμβάνει την τελευταία θέση στον Δείκτη Ισότητας των Φύλων, σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων (EIGE). Το να αλλάξουμε αυτή τη θέση αποτελεί μια σημαντική πρόκληση για όλους μας”, κατέληξε.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!