tromaktiko: Κι όμως αυτό που βλέπετε είναι νταλίκα! Δείτε το απίστευτο όχημα που μοιάζει με διαστημόπλοιο... [video]

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Κι όμως αυτό που βλέπετε είναι νταλίκα! Δείτε το απίστευτο όχημα που μοιάζει με διαστημόπλοιο... [video]



Η πιο προηγμένη νταλίκα του πλανήτη, που φέρει τα σήματα του αμερικανικού κολοσσού Walmart, έχει υβριδικό σύστημα κίνησης, κορυφαία αεροδυναμική και είναι φτιαγμένη από...
ανθρακονήματα.

Το εντυπωσιακό όχημα ονομάζεται Walmart Advanced Vehicle Experience, ή απλούστερα WAVE. Σύμφωνα με τη Walmart για την κίνησή του χρησιμοποιείται ένα πρωτότυπο υβριδικό σύστημα κίνησης που συνδυάζει ένα ηλεκτρικό μοτέρ με έναν στροβιλοκινητήρα της Capstone. Οι μικρές διαστάσεις των παραπάνω έδωσαν μεγαλύτερη ελευθερία στον σχεδιασμό της καμπίνας. Ο οδηγός κάθεται ακριβώς στο κέντρο του φουτουριστικού τράκτορα και ελέγχει κάθε λειτουργία μέσα από μεγάλες οθόνες αφής.

Η ρυμούλκα του WAVE έχει μήκος 16 m και είναι κατασκευασμένη σε μεγάλο βαθμό από ανθρακονήματα. Μάλιστα τα πάνελ που διατρέχουν τα πλαϊνά της είναι σύμφωνα με τη Walmart τα μεγαλύτερα μονοκόμματα αντικείμενα από ανθρακονήματα που έχουν φτιαχτεί ποτέ. Έτσι το βάρος της είναι πάνω από 1.800 kg χαμηλότερο απ' ό,τι μιας συμβατικής ρυμούλκας αντίστοιχου μεγέθους.

Το WAVE φτιάχτηκε για να διαφημίσει την προσπάθεια της Walmart να μειώσει τις εκπομπές ρύπων του στόλου της, ο οποίος αριθμεί πάνω από 7.000 φορτηγά στις Η.Π.Α. Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον πρωτότυπο αλλά είναι άγνωστο αν και πότε θα κυκλοφορήσει στο δρόμο, οπότε η Walmart αγόρασε προς το παρόν περίπου 1.000 νέους τράκτορες που καταναλώνουν 12% λιγότερο από τους υπάρχοντες και, εκτός της προφανούς ωφέλειας προς το περιβάλλον, θα εξοικονομήσουν και περίπου $40 εκατ. στην εταιρία.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!