tromaktiko: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis: Η ογκώδης δικογραφία, το καρότσι με τις κούτες και το επεισόδιο με πρώην βουλευτή

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis: Η ογκώδης δικογραφία, το καρότσι με τις κούτες και το επεισόδιο με πρώην βουλευτή



Αντίγραφα της δικογραφίας για την Novartis θα λάβουν σήμερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, το όνομα των οποίων αναφέρεται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση , έπειτα από σχετικά αίτηση που έχουν υποβάλει...


Σύμφωνα με πληροφορίες αντίγραφα της δικογραφίας έλαβαν ήδη οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, και Άδωνις Γεωργιάδης ενώ σταδιακά θα λάβουν αντίγραφο και τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.
Από το πρωί, στον πρώτο όροφο της Βουλής και στο γραφείο 131, όπου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο φυλάσσεται αυστηρά η δικογραφία, έχουν σχηματιστεί ουρές, καθώς τόσο οι εμπλεκόμενοι, όσοι και οι εκπρόσωποι που έχουν ορίσει τα κόμματα, αναμένουν για να πάρουν σειρά και να ενημερωθούν σχετικά με το περιεχόμενό της.


Τα αντίγραφα της δικογραφίας, που ξεπερνά τις 7.000 σελίδες, μεταφέρθηκε σε δέκα μεγάλες κούτες, πάνω σε καρότσι από υπαλλήλους του κοινοβουλίου.

Τα πολιτικά πρόσωπα παραλαμβάνουν το αντίγραφο που δικαιούνται, συνοδεία αστυνομικού.

Δείτε τη φωτογραφία που δημοσιεύει το real.gr



Το επεισόδιο με τον πρώην βουλευτή

Επεισόδιο σημειώθηκε νωρίτερα στη Βουλή, στο γραφείο όπου φυλάσσεται η δικογραφία για την υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Λιντζέρης, το όνομα του οποίου αναφέρεται στη δικογραφία, προσπάθησε να βγάλει φωτογραφία με το κινητό του ένα απόσπασμα της δικογραφίας.

Στον χώρο έσπευσε άνδρας της φρουράς της βουλής, ενώ στο γραφείο μετέβη και ο ειδικός γραμματέας του κοινοβουλίου. Ζήτησαν από τον κ. Λιντζέρη να σβήσει τη φωτογραφία από το κινητό του, όπως και έκανε. Στη συνέχεια ο πρώην βουλευτής ξεκίνησε να κρατά χειρόγραφες σημειώσεις.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι διέταξαν την αποβολή του από την αίθουσα, ωστόσο ο ίδιος με δήλωσή του το διέψευσε.

Όπως είπε ο κ. Λιντζέρης, ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες αναφέρει για εκείνον: «Εικάζω ότι στα πλαίσια των καθηκόντων του αποκλείεται να έλαβε ως δώρο ποσό λιγότερο από 200.000». Σε άλλο σημείο της δικογραφίας ο ίδιος μάρτυρας αναφέρει: «Σχετικά με τον Λιντζέρη, ο Φρουζής ανέφερε ότι ο Βενιζέλος τον τοποθέτησε ως έμπιστό του γιατί έχουν πολύ κοντινή σχέση και ότι στην αγορά κυκλοφορούσε ότι ο Λιντζέρης λειτουργούσε ως ταμίας του Βενιζέλου στα θέματα υγείας».

«Θα προβώ σε όλα τα ένδικα μέσα για αυτή τη μεθοδευμένη ιστορία», επεσήμανε σε δηλώσεις του.

Στο επίκεντρο του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ η προανακριτική

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε η υπόθεση της Novartis, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως έγινε συζήτηση σχετικά με τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής της Βουλής.
Ο διευθυντής σύνταξης της Realnews, Βασίλης Σκουρής ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97.8 και τον Νίκο Στραβελάκη ότι δεν ελήφθη απόφαση και η συνεδρίαση θα επαναληφθεί τις επόμενες μέρες.
Τα μέλη του ανώτατου οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να συζητήσουν για τη χάραξη της πολιτικής τακτικής το αμέσως επόμενο διάστημα, την ώρα μάλιστα που είναι σε εξέλιξη και η διαπραγμάτευση για το όνομα της ΠΓΔΜ, θέμα για το οποίο επίσης υπάρχει σύγκρουση με τη ΝΔ.

Μητσοτάκης για Novartis: Όλα στο φως, αλλά χωρίς κουκούλες
"Ο κ. Τσίπρας και οι συνεργοί του οδηγούν τη χώρα σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια. Το βλέπουμε και στην υπόθεση της Novartis. Η Κυβέρνηση επιδιώκει να απροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το Τέταρτο Μνημόνιο και τα νέα μέτρα που έχει ήδη υπογράψει. Από την καθημερινή ζωή των πολιτών, που κάθε μέρα γίνεται δυσκολότερη. Από τις υποχωρήσεις της στα εθνικά θέματα και ιδίως τους χειρισμούς στο Σκοπιανό ζήτημα, που αποδοκιμάζονται πια από τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων. Προσπαθεί να διασωθεί με το μόνο που ξέρει να κάνει καλά. Να συκοφαντεί τους πολιτικούς της αντιπάλους και να διχάζει τους πολίτες. Με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις που καταλύουν το κράτος Δικαίου" αναφέρει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Σε μια Δημοκρατία, η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να φοράει κουκούλα απέναντι σε εκπροσώπους του Ελληνικού λαού. Απαιτώ την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης της Novartis. Όλα να έρθουν στο φως. Αλλά χωρίς κουκούλες. Δεν πρόκειται να δεχθώ να συκοφαντείται μια ολόκληρη Παράταξη, αλλά και να σύρεται στη λάσπη ο δημόσιος βίος της χώρας από τρεις κουκουλοφόρους χωρίς ονοματεπώνυμο. Που η Κυβέρνηση, μάλιστα, παραδέχθηκε σήμερα ότι τους γνωρίζει" σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης και προσθέτει:

"Αποδεικνύεται, πλέον, ότι ο κ. Τσίπρας είναι επικίνδυνος, όχι μόνο για την οικονομία και τα εθνικά θέματα, αλλά και την ίδια τη δημοκρατική νομιμότητα και την ανεξαρτησία των θεσμών. Όμως σε μια Δημοκρατία -και η Ελλάδα παραμένει Δημοκρατική Πολιτεία- καμία Κυβέρνηση δεν μπορεί να γίνει καθεστώς. Ο ελληνικός λαός παραμένει κυρίαρχος. Και το Σύνταγμα είναι ασπίδα νομιμότητας και ομαλότητας. Και όσοι μετέχουν σε αυτή τη βρώμικη επιχείρηση, να ξέρουν ότι θα λογοδοτήσουν σύντομα ενώπιον του ελληνικού Λαού, αλλά και της ελληνικής Δικαιοσύνης. Και, όπως μας έχει διδάξει η Ιστορία αυτού του τόπου, οι δημοκρατικοί θεσμοί είναι πολύ πιο ισχυροί από αυτούς που επιδιώκουν να τους υπονομεύσουν. Το Κράτος Δικαίου πάντα επιβάλλεται στο παρακράτος. Και είμαι απολύτως βέβαιος ότι αυτό θα συμβεί και αυτή τη φορά".
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!