tromaktiko: Ίμια: Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή που το τουρκικό πλοίο εμβολίζει το "Γαύδος" - "Καρέ - καρέ" η σκηνή όπως την κατέγραψαν οι κάμερες

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Ίμια: Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή που το τουρκικό πλοίο εμβολίζει το "Γαύδος" - "Καρέ - καρέ" η σκηνή όπως την κατέγραψαν οι κάμερες



- Εικόνες που κόβουν την ανάσα 
- Η στιγμή που το UMUT πέφτει πάνω στο "Γαύδος" 
- Πως κατέγραψαν το περιστατικό οι κάμερες του πλοίου...

Δύο αποκαλυπτικά βίντεο δόθηκαν στην δημοσιότητα, από το σοβαρό περιστατικό στα Ίμια την Δευτέρα (12.02.2018) το βράδυ.

Στα βίντεο αυτά, που δημοσίευσε το kathimerini.gr, φαίνεται ξεκάθαρα η στιγμή που το τουρκικό πλοίο εμβολίζει το σκάφος το λιμενικού, με σαφή πρόθεση να προκαλέσει σοβαρή ζημιά.





Το χρονικό της προκλητικής ενέργειας
Ήταν Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου του 2018 και το ρολόι έδειχνε 23:40, όταν 27 άνδρες του ελληνικού Λιμενικού «πρωταγωνίστησαν» στο θρίλερ στα Ίμια… Νόμιζα ότι θα είναι μία απλή περιπολία όπως τόσες άλλες… όμως έκαναν λάθος.

Εκείνο το βράδυ θα ήταν ιδιαίτερα «θερμό», καθώς τουρκικό πλοίο προσπάθησε να εμβολίσει το ελληνικό πλοίο «ΓΑΥΔΟΣ»!

Ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματισμοί… ωστόσο, όλα δείχνουν ότι οι Τούρκοι έχουν βάλει στο «μάτι» το Αιγαίο και θέλουν να διατηρήσουν την ένταση… στο τέρμα!

Η συγκλονιστική μαρτυρία
Τα δραματικά λεπτά πάνω στο πλοίο περιέγραψε ένα μέλος του πληρώματος στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου Live News στο E. «Ήμασταν περιπολία στο ένα μίλι. Στο ρελαντί. Τους είδαμε που έρχονταν με ταχύτητα προς τη μεριά μας. Είχαμε εντολή για διακριτική παρακολούθηση. Ήταν μακριά και πιστεύαμε ότι θα «έκοβαν» ή θα άλλαζαν πορεία την τελευταία στιγμή όπως κάνουν συχνά.

Όμως αυτή τη φορά δεν έκοβαν, ερχόντουσαν κατά πάνω μας. Μας είχαν κεντράρει. Οι περισσότεροι από το πλήρωμα ήταν στη γέφυρα και την υπερκατασκευή. Εμείς τους φωνάζαμε ακολουθώντας τις οδηγίες: «Είστε στα ελληνικά χωρικά ύδατα! Απομακρυνθείτε!» Τουλάχιστον 5 φορές ειδοποιήσαμε. Δεν λάβαμε καμία απάντηση. Συνέχιζαν να πλησιάζουν με ταχύτητα. Στα 50 μέτρα καταλάβαμε ότι δεν θα κόψει«.

Ο κυβερνήτης του ΠΑΘ 090 φωνάζει: «Πρόσω όλα! Πάσει δυνάμει!». Τότε το 100 μέτρων βαρύ σιδερένιο σκαρί της τουρκικής ακτοφυλακής έπεσε με δύναμη πάνω στο πλωτό του λιμενικού. Ο κυβερνήτης δίνει αμέσως διαταγή. «Στο μηχανοστάσιο γρήγορα! Δείτε αν βάζουμε νερά».

«Μας βρήκε στα αριστερά. Ξήλωσε όλο το κατάστρωμα… Μας ρώτησαν αν μπορούμε να πλεύσουμε μέχρι τη Λέρο, απαντήσαμε θετικά και στην συνέχεια αποχωρήσαμε από το σημείο. Ήταν και το 060 στην περιοχή αλλά ήθελαν να χτυπήσουν το μεγάλο… Ήθελαν νεκρούς! Αν μας είχε πετύχει στην μέση θα είχαμε θύματα. Δόξα τω Θεώ είμαστε καλά» περιγράφει με κομμένη την ανάσα το μέλος του πληρώματος.

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει στα χέρια του βίντεο ντοκουμέντο μέσα από το ελληνικό πλοίο. Αυτό, μάλιστα, το βίντεο που καταγράφει καρέ – καρέ τον εμβολισμό του ελληνικού πλοίου από το τουρκικό στα Ίμια, έδειξε ο Πάνος Καμμένος στο ΝΑΤΟ.

Δείτε την συγκλονιστική μαρτυρία του μέλους του πληρώματος στο βίντεο

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!