tromaktiko: Πώς να καθαρίσετε ένα λεκέ από το χαλί σας γρήγορα και αποτελεσματικά

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Πώς να καθαρίσετε ένα λεκέ από το χαλί σας γρήγορα και αποτελεσματικά



Σε όλους έχει συμβεί να βλέπουμε με τρόπο ένα φλιτζάνι με καφέ ή ένα ποτήρι με πορτοκαλάδα...
να καταλήγει στο πάτωμα. Ειδικά σε ένα σπίτι με παιδιά τέτοιου είδους «ατυχήματα» είναι μάλλον αναπόφευκτα. Οπότε, ας εστιάσουμε στο τι μπορούμε να κάνουμε για να διορθώσουμε το «κακό» που έχει γίνει. Αυτή είναι, λοιπόν, η πιο σωστή και αποτελεσματική μέθοδος να αφαιρέσετε ένα λεκέ από το χαλί ή τη μοκέτα σας.

- Χρησιμοποιήστε δύο άδεια μπουκάλια με σπρέι. Γεμίστε το ένα με κρύο νερό και το άλλο με ένα διάλυμα που θα φτιάξετε ανακατεύοντας 1φλιτζάνι ζεστό νερό με 5-6 σταγόνες υγρό σαπούνι.

- Ψεκάστε με το μπουκάλι που έχει το σαπούνι πάνω σε ένα πανάκι (όχι απευθείας στο χαλί) και πιέστε με το πανί στο σημείο όπου υπάρχει ο λεκές (προσοχή: χωρίς να τρίβετε!). Εάν ο λεκές διαλυθεί, χρησιμοποιήστε μια στεγνή άκρη του πανιού για να σκουπίσετε την περιοχή. Εάν όχι, επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να διαλυθεί.

- Ψεκάστε ένα άλλο πανί με κρύο νερό από το άλλο μπουκάλι και χρησιμοποιήστε το για να ξεβγάλετε το διάλυμα του σαπουνιού από το χαλί. Σκουπίστε ξανά με ένα στεγνό πανί.

- Στο σημείο που έχετε ψεκάσει, τοποθετήστε μερικές χαρτοπετσέτες και από πάνω βάλτε κάτι βαρύ για να τις συγκρατεί. Ιδανικά, αφήστε τις εκεί όλη τη νύχτα ώστε να τραβήξουν όλη την υγρασία. Το πρωί, χαϊδέψτε τις  ίνες του χαλιού ανασηκώνοντάς τις ώστε να αφρατέψουν.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!