tromaktiko: Η ΑΕΚ κερνούσε και ο Βράνιες εκτελούσε

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Η ΑΕΚ κερνούσε και ο Βράνιες εκτελούσε



Γράφει ο Tommy T. 
Με την ολοκλήρωση της 22ης αγωνιστικής της superleague, η ΑΕΚ παρέμεινε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας (50β) και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ (52β). Στον απογευματινό αγώνα της Κυριακής που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ, μεταξύ της Ένωσης και της Ξάνθης, ο δείκτης του...
σκορ σταμάτησε στο 4-0, υπέρ των γηπεδούχων. Το σύνολο του Μανόλο Χιμένεθ, έδειξε τις προθέσεις του από την έναρξη του αγώνα και καθάρισε το ματς από το πρώτο ημίχρονο, με χατ τρικ από τον συγκλονιστικό Ογκνιεν Βράνιες και ένα γκολ από τον Τάσο Μπακασέτα. Στο δεύτερο 45λεπτο δεν σημειώθηκε κάποιο τέρμα και έγινε συντήρηση δυνάμεων, εν όψει του δύσκολου αγώνα της Πέμπτης, στο Κίεβο.

Γενικά η ΑΕΚ παρουσίασε μία εξαιρετική εικόνα και όσοι παραβρέθηκαν στο γήπεδο έμειναν ενθουσιασμένοι από την απόδοση της. Αξίζει να λεχθεί και η παρουσία του τμήματος καλαθοσφαίρισης στο ΟΑΚΑ, που πήραν το το ζεστό χειροκρότημα των θεατών, για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Αναφορικά με το ποδοσφαιρικό ματς, θα ήθελα να επισημάνω την βελτίωση που παρουσίασε ο Δικέφαλος στις στημένες φάσεις όταν ήταν στην επίθεση και την φρεσκάδα που έβγαλε στο χορτάρι, παρότι είχε αγωνιστεί πριν τρεις ημέρες και κατανάλωσε πολύ ενέργεια, εναντίον της Ντιναμό Κιέβου.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Μοράν δείχνει να προσαρμόζεται πιο πολύ και διαπίστωσα ότι δεν είναι και τόσο σοφτ τελικά, αφού σε δύο φάσεις μπήκε δυνατά στην κόντρα και βοήθησε ανασταλτικά, στο ψηλό παιχνίδι δείχνει μια αδυναμία. Ο Γκάλο και ο Μπακασέτας, ειδικά στο δεύτερο μισό της σεζόν, έχουν ανεβάσει την απόδοση τους, στο κατακόρυφο. Ο Βραζιλιάνος κάνει κούρσες ασταμάτητα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και εκεί που νομίζεις ότι ξεμένει από δυνάμεις, πατάει το νίτρο στον κινητήρα του και γίνεται φεράρι. Από την άλλη, ο Έλληνας διεθνής παίζει  πλέον με αρκετή αυτοπεποίθηση, πασάρει με περισσότερη ευχέρεια και δείχνει ελαφρώς βελτιωμένος στην εκρηκτικότητα του, στα σπριντ.

Για το τέλος άφησα τον Βίκτωρα Κλωναρίδη, είναι πολλές φορές που εκνευρίζομαι και εγώ με την αγωνιστική του παρουσία, αλλά όταν το σκορ είναι 4-0 δεν πρέπει να αποδοκιμάζονται οι ενέργειες του παίκτη, ας είναι και λανθασμένες. Είναι αφύσικο να ξέχασε το ποδόσφαιρο σε ένα χρόνο, θα βρει τα πατήματα του και ο κόουτς ξέρει τον τρόπο να τον ξεκλειδώσει - λιγάκι υπομονή και στήριξη στον ποδοσφαιριστή.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!