tromaktiko: Μάθε τώρα τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις όταν… σε απατήσουν!

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Μάθε τώρα τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις όταν… σε απατήσουν!



Ποιος είπε ότι τα ζευγάρια δεν περνούν δυσκολίες; Ποιος είπε ότι θα είναι μαζί «για πάντα»; Ποιος είπε πως η διαχείριση της...
απιστίας είναι εύκολη; Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το ότι οι περισσότερες απατημένες γυναίκες ακολουθούν παρόμοιες συμπεριφορές κατευθυνόμενες από το θυμό και την πικρία τους. Δεν είναι τυχαίο που προτιμούν να τα βάλουν με το τρίτο πρόσωπο ξεσπώντας πάνω του, παρά να δουν την αληθινή αιτία και το δικό τους μερίδιο ευθύνης σε αυτό που συνέβη.

Κινήσεις παρορμητικές, κινήσεις εξευτελιστικές, κινήσεις παράλογες ή και παράτολμες που δυστυχώς μόνο χειρότερη μπορούν να κάνουν την κατάσταση, μας λέει κ. Μαρίνα Μόσχα, M.Α. Κλινικής Ψυχολογίας – Ψυχοθεραπεύτρια.

Τι χρειάζεται λοιπόν να αποφύγεις, για να μην ρεζιλευτείς και γίνεις… άλλη μια «Κατίγκω», ανάμεσα στις πολλές, με τη συμπεριφορά σου; Χρειάζεται να δεις τι μπορείς να κάνεις, πώς μπορείς να αυτο-προστατευτείς μέχρι να είσαι σε θέση να δεις πιο καθαρά και να πάρεις «σωστές» αποφάσεις.

Μην παίρνεις βιαστικές αποφάσεις για το τι θα κάνεις: οι παρορμητικές αποφάσεις οδηγούν συνήθως σε καταστάσεις που μετανιώνουμε μετά…

Μην το λες σε όλους: αν υπάρχει το ενδεχόμενο να συνεχίσεις τη σχέση σου, μην την εκθέτεις μπροστά σε όλους. Εσύ μπορεί να το προσπεράσεις και να συνεχίσεις, οι άλλοι όμως θα το θυμούνται πάντα, με ό,τι και αν σημαίνει αυτό για εσένα αλλά και τη σχέση σου!

Μην ανακατεύεις τα συγγενικά σας άτομα: είναι ό,τι χειρότερο, όσο και αν πιστεύεις ότι … «θα του βάλουν μυαλό» ή «θα φοβηθεί», με τον καιρό θα σου γυρίσει μπούμερανγκ!

Μην ανακατέψεις τα παιδιά σας (αν έχετε): γι’ αυτά, ήταν, είναι και θα είναι ο μπαμπάς τους! Αντίθετα, εσύ δείχνεις και πάλι πόσο χαμηλά μπορείς να πέσεις με την τόσο εγωκεντρική σου συμπεριφορά, που δεν σε νοιάζει αν τα πληγώσεις ή όχι. Αλήθεια, έχεις σκεφτεί αν εκείνα μέσα τους μπορεί να είναι με το μέρος του;

Μην προσπαθείς να τον ρεζιλέψεις για να νιώσεις καλύτερα: υποτιμώντας τον, δεν θα ανέβεις στα μάτια του, μάλιστα τελικά εσύ θα πονέσεις περισσότερο και πάλι!

Μην τον απειλείς και μην τον εκβιάζεις, προσπαθώντας να τον κρατήσεις δίπλα σου ή να τον φοβίσεις για το τι θα πάθει, αν … Το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι ή να σε σιχαθεί και να φύγει μακριά σου ή –ακόμα και αν φοβηθεί – να είναι δυστυχισμένος δίπλα σου και με τον καιρό να σε σιχαθεί και πάλι! Η σχέση δεν στηρίζεται ούτε στο φόβο ούτε στον εκβιασμό!

Μην προσπαθήσεις να τον εκδικηθείς ακολουθώντας την 10η εντολή «οφθαλμόν αντί οφθαλμού», καθώς το μόνο που θα καταφέρεις είναι να ρεζιλευτείς, να μεγαλώσεις την ανασφάλειά σου, να αισθανθείς μεγαλύτερο το κενό μέσα σου και να το μετανιώσεις και πάλι αργά ή γρήγορα!

Μην ξεκατινιάζεσαι παντού και σε όλους: μπορεί να νιώθεις εκείνη τη στιγμή ότι σε συμπονούν και είναι με το μέρος σου, μόλις γυρίσεις όμως την πλάτη σου, γελούν μαζί σου!

Μην συγκρίνεσαι με το τρίτο πρόσωπο: άσχετα από το αν την θεωρείς καλύτερη ή χειρότερη από εσένα, μην ξεχνάς πως κρίνεις μέσα από τα δικά σου «υποκειμενικά» μάτια! Το ίδιο συμβαίνει και με το «θάψιμο»! Απλά, δείχνεις τις ανασφάλειές σου και το …χαμηλό σου επίπεδο!

Μην επιτίθεσαι στο τρίτο πρόσωπο: με το να εξευτελίζεσαι, μειώνεις τον εαυτό σου και τελικά εσύ χάνεις, δείχνοντας για άλλη μία φορά, πόσο «λίγη» είσαι!

Μην ζητάς να μάθεις λεπτομέρειες για το «τι» και «πώς»: το μόνο που θα καταφέρεις είναι να πληγώνεσαι όλο και περισσότερο και να «φτιάχνεις σενάρια» στο μυαλό σου και επώδυνες εικόνες!

Μην φοβάσαι να ζητήσεις βοήθεια: σίγουρα είναι δύσκολη η διαχείριση ενός τέτοιου θέματος. Προφανώς δεν είναι εύκολο να το κάνεις μόνη σου, εφόσον απαιτείται και ενέργεια, και καθαρή σκέψη και χρόνος αλλά και διαχείριση της απώλειας αυτού που είχες, είτε χωρίσεις είτε συνεχίσεις.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!