tromaktiko: Η Λεμεσός υπό τη σκιά των ουρανοξυστών

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Η Λεμεσός υπό τη σκιά των ουρανοξυστών



40 περίπου κτίρια από 16 μέχρι 37 ορόφους θα υψωθούν στα επόμενα λίγα χρόνια κατά μήκος του παραλιακού μετώπου...
Όταν πριν μερικά χρόνια κάποιοι επιχειρηματίες στον τομέα της ανάπτυξης γης και των κατασκευών διοργάνωναν εκδηλώσεις για να παρουσιάσουν σε μακέτες τα μελλοντικά τους σχέδια (που περιλάμβαναν και κτιριακά μεγαθήρια), δέχονταν τα συγχαρητήρια κρατικών λειτουργών και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι υποδείκνυαν την ανάγκη για δανειοδότηση τέτοιων «σημαντικών αναπτύξεων», όπως τις χαρακτήριζαν.

Και φτάσαμε στην εποχή που απλόχερα άρχισαν να μοιράζονται αυτές οι άδειες και μέσα σε λίγους μήνες είδαμε να κατασκευάζονται ή να προγραμματίζονται για ανέγερση στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού ουρανοξύστες και άλλα ψηλά κτίρια από 16 μέχρι και 37 ορόφους.

Αυτή η αλλαγή προκαλεί διιστάμενες απόψεις και εκτιμήσεις, τουλάχιστον ανάμεσα σε αρχιτέκτονες και άλλους ειδικούς. Κάποιοι θεωρούν θετικές αυτές τις αναπτύξεις, χωρίς να παραβλέπουν και τα προβλήματα που θα προκύψουν από τα 40 περίπου ψηλά κτίρια που μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια θα υψωθούν από την περιοχή του Δημοτικού Κήπου μέχρι την Αμαθούντα. Κάποιοι άλλοι επισημαίνουν ότι οι αρνητικές επιπτώσεις θα είναι τεράστιες και πολύμορφες, επιρρίπτοντας ευθύνη στο ίδιο το κράτος και τις Υπηρεσίες του....








     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!