tromaktiko: Πώς να δείχνετε υπέροχη χωρίς μακιγιάζ

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Πώς να δείχνετε υπέροχη χωρίς μακιγιάζ



Τα περισσότερα προϊόντα μακιγιάζ υπόσχονται πλέον επιδερμίδα χωρίς ψεγάδια και όψη... φρέσκια και νεανική, διαφορετικά είναι καταδικασμένα σε αποτυχία. Όμως, υπάρχουν κάποια απλά κολπάκια, τα οποία χωρίς κανένα κόστος προσφέρουν παρόμοια αποτελέσματα, ενώ συνεπάγονται και μια αλλαγή τρόπου ζωής προς το καλύτερο.

Η πρωινή γυμναστική και τα τεράστια οφέλη της είναι αδιαμφισβήτητα. Με το να γυμναζόμαστε το πρωί, όχι μόνο ξυπνάμε αποτελεσματικά τον οργανισμό μας προετοιμάζοντάς τον για τις υποχρεώσεις της ημέρας, αλλά αποκτάμε και μια υγιή όψη που αντανακλάται στο πρόσωπο, αφού το αίμα κυκλοφορεί καλύτερα και γρηγορότερα. 

Ακόμα και ένα δεκαπεντάλεπτο τρέξιμο πριν τη δουλειά μπορεί να κάνει θαύματα, πόσω μάλλον μια ολόκληρη ώρα άσκησης στο γυμναστήριο.
Σφίγγουμε τα δόντια, και ακόμα και μέσα στο χειμώνα πλενόμαστε με κρύο νερό το πρωί που ξυπνάμε. Βοηθά στη μείωση των οιδημάτων στο πρόσωπο μετά τον ύπνο, δηλαδή το πρήξιμο, ιδιαίτερα αν το προηγούμενο βράδυ έχουμε καταναλώσει αλάτι και αλκοόλ. Ακόμα καλύτερα θα είναι αν μπορούμε να κάνουμε ντους με κρύο νερό.

Μια καλή εναλλακτική για τις λιγότερο θαρραλέες είναι να τοποθετούν κάθε πρωί παγάκια κάτω από τα μάτια.
Μιας και λέμε για ντους και παγάκια, δεν ξεχνάμε να πίνουμε νερό. Το δέρμα χρειάζεται νερό για να ενυδατωθεί και να λάμψει, αλλιώς θα μοιάζει γέρικο και ζαρωμένο. Η ενυδάτωση του οργανισμού στο σύνολό του όμως, κάνει το πρόσωπο πιο φρέσκο και νεανικό.

Ένα καλό τρικ για να αποκτήσουμε λάμψη υγείας στο λεπτό είναι να τσιμπήσουμε ελαφρά τα μάγουλά μας με τα δάχτυλα. Η όψη μας θα γίνει ροδαλή χωρίς καν να βάλουμε ρουζ.
Επίσης, χρησιμοποιώντας συστηματικά λάδια για την περιποίηση του προσώπου (αμυγδαλέλαιο, βαλσαμέλαιο, λάδι καρύδας, έλαιο αργκάν) είναι ό,τι καλύτερο για να πούμε αντίο στο θαμπό δέρμα.
Φροντίζουμε να έχουμε πάντα καθαρά, λαμπερά μαλλιά. Φανταστείτε πόση λάμψη μπορούν να χαρίσουν σε ένα αμακιγιάριστο πρόσωπο και πόσο άτονο και κουρασμένο μπορούν να το κάνουν να φαίνεται αν είναι απεριποίητα.

Αφού κάνουμε τα παραπάνω, βάζουμε το χρώμα στη ζωή και τα ρούχα μας! Οι περισσότερες γυναίκες επαναπαύονται στην «ασφάλεια» του μαύρου. Όμως, δεν είναι το κατάλληλο χρώμα που θα δώσει εκείνη τη λάμψη υγείας στο πρόσωπο που θέλουμε, ούτε και θα το φωτίσει. Επιλέγοντας μια λάθος απόχρωση μπλούζας μπορεί να φανούμε κουρασμένες χωρίς καν να είμαστε. Ροζ, κίτρινο, πράσινο, πορτοκαλί, κοραλί είναι τα χρώματα που τονίζουν όμορφα την επιδερμίδα και κάνουν την καλύτερη αντανάκλαση.

Επίσης, επενδύουμε στα κοσμήματα. Σκουλαρίκια και κολιέ με πέτρες, ημιπολύτιμους λίθους στα χρώματα του γαλαζοπράσινου, του τυρκουάζ ή του σμαραγδιού αντανακλούν μοναδικά πάνω σε δέρμα και μάτια ανεξαρτήτου χρώματος ζωντανεύοντάς τα και κάνοντάς τα να δείχνουν ξεκούραστα ακόμα κι αν δεν είναι.


Αν δουλεύουμε σε υπολογιστή φροντίζουμε να κάνουμε τακτικά διαλείμματα από την οθόνη. Η οθόνη κουράζει τα μάτια (όπως και η οθόνη του κινητού και της τηλεόρασης). Γι’ αυτό ξεκολλάμε το βλέμμα μας ανά μισή ώρα και χρησιμοποιούμε τεχνητά δάκρυα– στο εμπόριο κυκλοφορούν μάλιστα και κάποια που υπόσχονται έξτρα λάμψη στα μάτια!

Τρώμε και πίνουμε εσπεριδοειδή. Πορτοκάλια, ακτινίδια, λεμόνια, γκρέιπφρουτ, μανταρίνια και τα λοιπά εσπεριδοειδή είναι γεμάτα βιταμίνη C, τη βιταμίνη της λάμψης και της ενέργειας. Δεν είναι τυχαίο που πολλά καλλυντικά περιέχουν ισχυρές δόσεις από αυτή τη βιταμίνη υποσχόμενα λαμπερό δέρμα. Γι’ αυτό τα εντάσσουμε στο πρωινό μας.

Αντίθετα, ό,τι περιέχει αλεύρι και ζάχαρη, μπορεί να μας ανεβάζει στιγμιαία, αλλά μετά να μας ρίχνει απότομα αφαιρώντας όλη τη λάμψη από το πρόσωπο και γεμίζοντας τον οργανισμό τοξίνες. Επίσης, ας αποφεύγουμε τα επεξεργασμένα τρόφιμα γιατί έχουν τα ίδια αποτελέσματα.

Δεν ξεχνάμε τα γυαλιά ηλίου, ακόμα και το χειμώνα. Στην Ελλάδα η ηλιοφάνεια είναι αυξημένη όλες τις εποχές του χρόνου. Αν δε φοράμε γυαλιά με κατάλληλους σκούρους φακούς έχουμε την τάση να ζαρώνουμε τα μάτια λόγω της ακτινοβολίας με αποτέλεσμα οι γραμμές γύρω από το πόδι της χήνας να γίνονται μέρα με τη μέρα εντονότερες και μονιμότερες.

Τέλος, προσπαθούμε να κοιμόμαστε καλά. Για πολλούς τα τελευταία χρόνια ο ύπνος έχει μετατραπεί σε μαρτύριο, είτε επειδή κοιμούνται ελάχιστες ώρες είτε επειδή κάνουν κακή ποιότητα ύπνου. Μια μίνι «ιεροτελεστία» με ζεστό μπάνιο, ένα ελαφρύ χαλαρωτικό αφέψημα, χαμηλό φωτισμό, ίσως και λίγο διάβασμα μπορεί να εξασφαλίσει έναν ξεκούραστο ύπνο που θα τον διαδεχτεί μια ξεκούραστη μέρα!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!