tromaktiko: Σε αυτή τη χώρα θα δείτε τις πιο μαγικές εικόνες της φύσης

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Σε αυτή τη χώρα θα δείτε τις πιο μαγικές εικόνες της φύσης



Αν θέλετε να δείτε με τα μάτια σας μερικές από τις πιο υπέροχες εικόνες που έχει...
δημιουργήσει η φύση, τότε υπάρχει ένας προορισμός που θα σας τις προσφέρει απλόχερα. Αυτός δεν είναι άλλος από την Ισλανδία. Οι εικόνες που προσφέρουν γκέιζερ, οι καταρράκτες, οι παγετώνες και τα ηφαιστειακά τοπία είναι σίγουρο πως θα χαραχτούν για πάντα στη μνήμα σας.

Το Blue Lagoon είναι μια ανθρώπινη κατασκευή που φτιάχτηκε το 1976 και βρίσκεται στο ηφαιστειακό τοπίο του Grindavik στην νοτιοδυτική Ισλανδία. Το νερό έρχεται από ένα γεωθερμικό εργοστάσιο ηλεκτρισμού και συνδυάζει με απίστευτο τρόπο τη φύση με υπηρεσίες spa.


Το Blue Lagoon συνδυάζει με απίστευτο τρόπο τη φύση με υπηρεσίες spa.

Άνθρωποι από όλο τον κόσμο επισκέπτονται το Blue Lagoon και επειδή το νερό βρίσκεται μόνιμα σε θερμοκρασία 37-38° C μπορούν να κολυμπήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η επαφή του ζεστού νερού με τον κρύο αέρα δημιουργεί ατμούς που συντελούν σε ένα μοναδικό τοπίο.


Η επαφή του ζεστού νερού με τον κρύο αέρα δημιουργεί ατμούς.

Αν επισκεφθείτε την Ισλανδία την περίοδο μεταξύ Σεπτεμβρίου και Μαρτίου θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα φυσικό φαινόμενο που το βρίσκουμε σε πολύ λίγα μέρη του κόσμου: το Βόρειο Σέλας. Τα χρώματα που δημιουργούνται στον ουρανό κάνουν τον επισκέπτη να νομίζει πως βρίσκεται σε διαφορετικό πλανήτη.


Το Βόρειο Σέλας είναι ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο.

Σας αρέσει η πεζοπορία; Τότε τα σπήλαια του παγετώνα είναι σίγουρο πως θα σας συναρπάσουν. Δημιουργούνται νέα σπήλαια κάθε χρόνο καθώς σχηματίζονται νέοι πάγοι. Αν θέλετε να τα απολαύσετε σε όλο τους το μεγαλείο επισκεφθείτε την Ισλανδία κατά τη διάρκεια του χειμώνα.


Μη χάσετε τα σπήλαια του παγετώνα.

Το Strokkur είναι από τα διασημότερα γκέιζερ της χώρας (και του κόσμου), εκρήγνυται κάθε 8-10 λεπτά και εκσφενδονίζει νερό που φτάνει τα 15-20 μέτρα. Ωστόσο έχουν καταγραφεί εκτοξεύσεις που έφτασαν τα 40!


Το Strokkur είναι από τα διασημότερα γκέιζερ της χώρας.

Οι καταρράκτες Godafoss είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία της Ισλανδίας. Το όνομά τους σημαίνει «Οι καταρράκτες των Θεών» καθώς σύμφωνα με την ιστορία το έτος 999 ένας άγιος έκανε τον Χριστιανισμό την επίσημη θρησκεία της Ισλανδίας και έπειτα πέταξε τα παγανιστικά αγάλματα στου καταρράκτες.


Οι καταρράκτες Godafoss είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία της Ισλανδίας.

Το τοπίο της παρακάτω φωτογραφίας απεικονίζει ένα από τα πιο ιδιαίτερα λιβάδια. Πρόκειται για ένα ηφαιστειακό λιβάδι που δημιουργήθηκε μετά την έκρηξη ενός ηφαιστείου το έτος 1477.


Το ηφαιστειακό τοπίο είναι πανέμορφο.

Αν επισκεφθείτε την Ισλανδία μην παραλείψετε να επισκεφθείτε και την πρωτεύουσά της, την υπέροχη πόλη του Ρέικιαβικ με τα πολύχρωμα σπίτια που ξεπροβάλουν μέσα από τα κατάλευκα βουνά δημιουργώντας μια υπέροχη και μοναδική ατμόσφαιρα.


Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την μοναδική πόλη του Ρέκιαβικ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!