tromaktiko: Σκιές ματιών: Υγρές, σκόνες, κόμπακτ, κρεμώδεις και οι τρόποι να τις φορέσετε!

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Σκιές ματιών: Υγρές, σκόνες, κόμπακτ, κρεμώδεις και οι τρόποι να τις φορέσετε!



Από την Άντζελα Μολφέτα
Σήμερα κυκλοφορούν τόσες διαφορετικές υφές στις σκιές ματιών, ώστε ενδέχεται να προβληματιζόμαστε για τη χρήση τους και το...
αποτέλεσμα στα μάτια μας. Πάρτε τα πινέλα σας και ακολουθήστε τον οδηγό μας!

Οι σκιές ματιών αποτελούν τη χρωματική παλέτα που απογειώνει κάθε είδους μακιγιάζ. Τι γίνεται, όμως, με τις διαφορετικές υφές τους; Πώς τις χρησιμοποιούμε και πώς μπορούμε να πετύχουμε ανάλογα, τέλειο αποτέλεσμα; Ο οδηγός που ακολουθεί κάνει θαύματα, διότι η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά!

Μπορεί να μην χρησιμοποιούμε σκιές ματιών στο καθημερινό μας μακιγιάζ, διότι δεν πετυχαίνουμε το ιδανικό αποτέλεσμα ή δεν εξασφαλίζουμε τη διάρκεια που επιθυμούμε. Άλλες φορές πάλι, μπορεί να μην έχουμε τον απαιτούμενο χρόνο, καθώς κάποιες ατυχείς κινήσεις αποτελούν για εμάς βασικό κανόνα  ή απλά, διότι δεν διαθέτουμε τη δεξιοτεχνία που χρειάζεται για την εφαρμογή τους, οπότε και να τις παραλείπουμε ηθελημένα. Πραγματικά, σήμερα κυκλοφορούν τόσες διαφορετικές υφές στις σκιές ματιών, ώστε ενδέχεται να προβληματιζόμαστε τόσο ως προς τη χρήση τους, όσο και ως προς το αποτέλεσμα στο μακιγιάζ των ματιών μας. Για να λύσουμε κάθε μας απορία, αλλά και για να γίνουμε εξπέρ στην εφαρμογή τους, οι έξυπνες συμβουλές που ακολουθούν ανάλογα με τον τύπο κάθε σκιάς, μας προσφέρουν αβίαστα τις απαιτούμενες γνώσεις, ώστε να μετατραπούμε σε επαγγελματίες makeup artist… με το σπαθί μας και τα πινέλα μας!

Σκιές κόμπακτ
• Αρχίζουμε περνώντας σε όλο το βλέφαρο μία βάση μακιγιάζ ή ελάχιστο μέικαπ, απλώνοντάς το με τα δάχτυλα.
• Με κυκλικές κινήσεις προσθέτουμε αρκετό χρώμα στο πινέλο, ταμπονάροντας ελαφρά σε ένα καθαρό χαρτομάντιλο, πριν το χρησιμοποιήσουμε.
• Ξεκινώντας από την εσωτερική γωνία του ματιού, περνάμε απαλά το χρώμα στο κινητό του βλεφάρου, προσθέτοντας και δουλεύοντας με τέτοιο τρόπο ώστε να πετύχουμε την ένταση του χρώματος που επιθυμούμε.
• Εάν ταμπονάρουμε το χρώμα με τα δάχτυλα στο τέλος, θα πετύχουμε μεγαλύτερη χρωματική ένταση.
Top tip: Υπάρχει περίπτωση να πέσει λίγο χρώμα κάτω από τα μάτια. Για να το αφαιρέσουμε χρησιμοποιούμε ημιδιάφανη πούδρα και ένα φαρδύ πινέλο, με κινήσεις προς τα έξω.
Ιδανικό πινέλο: Ένα στρογγυλό, μαλακό πινέλο με πυκνό τρίχωμα.

Σκιές-μολύβι
• Εφαρμόζουμε τη σκιά σε όλο το βλέφαρο με το μολύβι ματιών, απευθείας.
• Φροντίζουμε να καλύψουμε απόλυτα και την περιοχή κοντά στις βλεφαρίδες.
• Με την άκρη των δαχτύλων μας, αναμειγνύουμε το χρώμα από τις ρίζες των βλεφαρίδων προς τα επάνω και πιέζουμε ελαφρά με ταμποναριστές κινήσεις σε όλο το βλέφαρο.
• Με την άκρη του μολυβιού εφαρμόζουμε μία λεπτή γραμμή και στο κάτω μέρος των βλεφάρων. Τελειοποιούμε με την άκρη των δαχτύλων ή με το ειδικό πινέλο για ανάμειξη χρωμάτων.
Top tip: Διαλέγουμε ένα κραγιόν ή άι-λάινερ που πλησιάζει στην απόχρωση της σκιάς και απλώνουμε αρκετή ποσότητα από αυτό στο πάνω μέρος της παλάμης μας. Με το ειδικό πινελάκι παίρνουμε το χρώμα και το απλώνουμε ως βάση στο κινητό του βλεφάρου, πριν εφαρμόσουμε τη σκιά ματιών, για τέλειο χρωματικό αποτέλεσμα και μεγαλύτερη διάρκεια.

Κρεμώδεις σκιές
• Παίρνουμε το χρώμα με το ειδικό πινελάκι και απομακρύνουμε την περίσσεια ποσότητα πάνω στο χέρι μας.
• Ξεκινάμε το μακιγιάζ από το κέντρο του βλεφάρου, κοντά στις ρίζες των βλεφαρίδων και συνεχίζουμε, απλώνοντας το χρώμα από το κέντρο προς τα δεξιά και τα αριστερά.
• Δουλεύουμε με το πινέλο προς τα επάνω, δηλαδή προς την πτυχή του βλεφάρου, καθώς και προς την εξωτερική γωνία. Εάν το χρώμα που έχουμε επιλέξει είναι αρκετά ανοιχτό, μπορούμε να φθάσουμε σχεδόν μέχρι την περιοχή των φρυδιών μας.
Top tip: Ελέγχουμε το πινέλο πριν την εφαρμογή, φροντίζοντας να καλύπτεται όσο γίνεται πιο ομοιόμορφα από την ποσότητα του χρώματος, ώστε να προσφέρει εύκολα και γρήγορα ένα ομαλό φινίρισμα.
Ιδανικό πινέλο: Επίπεδο με συνθετικό τρίχωμα και στρογγυλεμένες άκρες.

Υγρές σκιές
• Χρησιμοποιούμε το απλικατέρ του προϊόντος, για καλύτερα αποτελέσματα.
• Απλώνουμε το χρώμα στο κινητό του βλεφάρου, μέχρι τη φυσική πτυχή του.
Top tip: Ένα μικρό και επίπεδο πινέλο βοηθάει στην καλύτερη εφαρμογή τού χρώματος κοντά στις βλεφαρίδες, απομακρύνοντας την πιθανότητα να χρωματιστούν με τη σκιά ματιών.

Σκιές σε κρεμώδες στικ
• Χρησιμοποιούμε το στικ απευθείας στο βλέφαρο, ξεκινώντας από την γραμμή των βλεφαρίδων. Συνεχίζουμε, προσθέτοντας χρώμα στο υπόλοιπο βλέφαρο.
• Με την άκρη των δαχτύλων μας, ταμπονάρουμε το χρώμα πάνω στο βλέφαρο, ώστε να εξασφαλίσουμε ένα έντονο φινίρισμα.
• Για να σβήσουμε το χρώμα προς τα επάνω χρησιμοποιούμε και πάλι την άκρη των δαχτύλων μας ή ένα πινελάκι, με πολύ ανάλαφρες κινήσεις.
Top tip: Αποφεύγουμε το τρίψιμο της σκιάς, καθώς με αυτήν την κίνηση το πιθανότερο είναι να την αφαιρέσουμε. Πιέζοντάς την απαλά, με ταμποναριστές κινήσεις εξασφαλίζουμε χρώμα και διάρκεια.
Ιδανικό πινέλο: Επίπεδο και με μαλακό τρίχωμα.

Σκιές σε σκόνη
• Με ένα πινέλο αναμειγνύουμε μικρή ποσότητα χρώματος με λίγες σταγόνες νερού πάνω σε μια καθαρή παλέτα ή στην παλάμη μας.
• Απλώνουμε το χρώμα με το πινέλο στο κινητό του βλεφάρου και ταμπονάρουμε με τις άκρες των δαχτύλων μας με γρήγορες ανάλαφρες κινήσεις.
• Για να εξομαλύνουμε το χρώμα κοντά στη φυσική πτυχή του βλεφάρου, παίρνουμε ελάχιστο χρώμα με νερό και δουλεύουμε με το πινέλο κυκλικά προς τα επάνω, ώστε να αποφύγουμε τις έντονες γραμμές.
Top tip: Εάν η επιδερμίδα μας είναι λιπαρή στην περιοχή των βλεφάρων, πριν από την εφαρμογή του χρώματος περνάμε σε όλο το βλέφαρο ελάχιστο μέικαπ, απομακρύνοντας ή ταμπονάροντας το πλεόνασμα με τα δάχτυλα.

Σκιές gloss
• Απλώνουμε το χρώμα που έχουμε επιλέξει, ακολουθώντας το μότο: όσο λιγότερο, τόσο καλύτερο! - μια και οι gloss σκιές προσφέρουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα όταν τις χρησιμοποιούμε με φειδώ.
• Αφού περάσουμε τη σκιά, ρίχνουμε μία-δύο σταγόνες gloss στο πάνω μέρος της  παλάμης μας και με το δάχτυλο ταμπονάρουμε το χρώμα πάνω στο κινητό του βλεφάρου, ομοιόμορφα.
• Για ένα πιο ανάλαφρο και δροσερό look μπορούμε να περάσουμε με τον παραπάνω τρόπο το gloss σε γυμνά βλέφαρα.
Top tip: Χρησιμοποιώντας αρχικά, μια βάση μακιγιάζ, θα βοηθήσουμε να μείνει η σκιά στη θέση της, με αποτέλεσμα ένα γυαλιστερό αλλά όχι και μουτζουρωμένο τελείωμα!
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!